Jump to content

Recommended Posts

• 1 month later...
Posted

teraz ja mam problem z kosiarką do trawy, elektryczną. Brakło mi pomysłów gdzie szukać.

Otóż, podczas mojego wyjazdu zagr. moja żona wzięłła sie za koszenie trawnika iiii, jak to niszczycielskie babskie łapki. Przyblokowało jej nóż czy element tnący(jak znał tak zwał)

kółko na silniku aż wytopiło pasek łączący silnik-nóż. a że za kosiarke dałem 2 stówki, nowa to nie mam gdzie znajść takiego paska. nawet byłem w sztilu, mają krótsze...

jest to pasek wieloklin około 5 szt. i napewno 470 mm długości.

Może ktoś z was coś pomoże ?

• 3 years later...
  • 2 years later...
  • 2 weeks later...
Posted

Czym się różni kosa od podkaszarki?

Podkaszarka służy przede wszystkim do koszenia trawy w miejscach trudno dostępnych np. wokół drzew itp. Raczej do niedużych powierzchni. Kosa spalinowa natomiast przeznaczona jest do cięższych prac na dużych powierzchniach, tam gdzie kosiarka sobie nie poradzi. Różnią się przede wszystkim mocą i jakością wykonania. 

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

Witam, czy ktoś z Was posiada solidną kosiarkę? przeglądałem te z nac zastanawiam się czy są dobre?? wyglądają na solidne w opisie również wszystko mi pasuje. Może macie sprawdzone modele?

Od 4 lat mam kosę spalinową nac 1400W i z czystym sumieniem mogę ją polecić. Tnie elegancko i jak na razie nie było z nią żadnych problemów. Dodam tylko, że działkę mam nie dużą i nie jest ona u mnie jakoś mocno wykorzystywana. 

Co to jest rekuperacja i do czego służy.