Czy ktoś uprawia topinambur? Czy jest to opłacalne? Jeśli tak to przy jakim areale? Jakie ma wymagania? Jak go sadzić/zbierać ? (pytam jako amator)
Topinambur - uprawa,wymagania,opłacalność
Napisano 05 wrzesień 2017 - 23:17
Napisano 06 wrzesień 2017 - 05:24
Napisano 06 wrzesień 2017 - 09:07
Często gospodarze sadzą sobie w przydomowych ogródkach topinambur do palenia w piecach Niekoniecznie trzeba od razu na zarobek sadzić.
Napisano 06 wrzesień 2017 - 09:27
Napisano 06 wrzesień 2017 - 17:33
czyli nie ma chętnych? czytałam, ze to taki intratny biznes.
Napisano 06 wrzesień 2017 - 20:08
http://www.rolnik-fo...su-i-pieniędzy/
Zawiera inulinę z której robi się leki dla cukrzyków. Kiedyś kupował "Herbapol", ale teraz nie wiem o skupie. Zawiera też krzemionkę więc dawniej panie jeżeli chciały mieć piękne włosy i paznokcie wprowadzały topinambur do diety. Generalnie chyba roślina z potencjałem lecz zapomniana przez hodowlę. Pozdrawiam!
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: topinambur, ekologia, uprawa ekologiczna
Porozmawiajmy o rolnictwie →
ROLNICTWO EKOLOGICZNE I ENERGETYKA →
Instalacje fotowoltaiczneNapisany przez PGEO , 22 maj 2020 ekologia, fotowoltaika i 2 więcej |
|
|
||
OGŁOSZENIA ROLNICZE →
Wapno nawozowe, granulowane, wapno magnezowe granulowane, kreda granulowanaNapisany przez wapno.milosz , 24 lut 2018 wapno, wapno granulowane i 8 więcej |
|
|
||
AGROBIZNES →
8ha gospodarstwo - co robić?Napisany przez flaber14 , 12 kwi 2015 zioła, bydło, ekonomia, pomoc i 2 więcej |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych