Kaja Posted September 10, 2017 Report Posted September 10, 2017 http://www.smallfarmworks.com/Paper_Pot_Systems.php czy ktoś się spotkał z taką metodą sadzenia ? czy w PL można gdzieś taki zestaw dostać? Quote
DuzyGrzegorz Posted September 11, 2017 Report Posted September 11, 2017 Nie spotkałem się choć w gospodarstwie był podobny wielorak ręczny z lat dwudziestych ubiegłego wieku. Wymagał obsługi dwu osób do sadzenia. W zasadzie był używany z siewnikiem punktowym do końskiego zębu, a sadzarka chyba nie była używana za mojej pamięci.Wydaje mi się że produkcja rozsady będzie droższa dla tego typu sadzenia.Szukaj na eBay może tam coś będzie. Pozdrawiam! Quote
Kaja Posted September 11, 2017 Author Report Posted September 11, 2017 orientujesz się ile aktualnie kosztują np. sadzonki pora (może być brokuł) choćby od Krasonia ? Ile szt jest na jednej palecie? Quote
DuzyGrzegorz Posted September 11, 2017 Report Posted September 11, 2017 Nie orientuję się. Od lat nie uprawiam warzyw. Pozdrawiam! Quote
Vademecum Posted September 12, 2017 Report Posted September 12, 2017 w latach 80 tych ubiegłego wieku produkowało sie rozsade i zwykły kołek wystarczył. O godz. 5 rano wpadało 5 - 8 ludzi i do zmierzchu hektar padał -kapusty , kalafiora. por, seler dłuższy temat , rośliny wymagają precyzyjniejszego podejścia. najdłużej schodziło z sałatą . u mnie bywało od 3 do 5 ha warzyw i dwa zbiory w roku to norma. Tu rozsada zabierze opłacalność produkcji. Quote
natalia73 Posted September 12, 2017 Report Posted September 12, 2017 Nie spotkałam, ale metoda ciekawa. Na pewno będę monitorować post, może ktoś nam powie coś więcej. Quote
Vademecum Posted September 12, 2017 Report Posted September 12, 2017 gdzieś na świecie to produkują , wystarczy wytrwale poszukać. Quote
Recommended Posts