Dobromil Posted September 13, 2017 Posted September 13, 2017 Witam , będę musiał wyjąć klepisko główne w kombajnie i trochę się przyglądałem się temu ale jakoś nie wiem jak się do tego zabrać , może na forum ktoś przerabiał ten temat i zechciał by się wypowiedzieć , będę wdzięczny. Quote
Robert ;-) Posted September 13, 2017 Posted September 13, 2017 Nie wiem jak to jest u ciebie ale ja wymontowalem klepisko po zdjęciu podajnika pochylego do przodu kombajnu, z boku trzeba było odkręcić śruby-ciegna którymi się reguluje pozycję klepiska względem bębna .wiem że w niektórych kombajnach wyjmuje się je w bok kombajnu ,trzeba się przyjrzeć jak je można wyjąć może wstaw jakieś fotki będzie łatwiej pomóc Quote
Dobromil Posted September 14, 2017 Author Posted September 14, 2017 Nie wiem jaki masz kombajn , a Mega ma dwa klepiska i właśnie to drugie chcę wyjąć , wiem że trzeba odkręcić śruby regulacyjne ale słyszałem że w mega wyjmuje się klepisko do dołu pewnie najwięcej będzie widać jak odczepię gardziel Quote
Robert ;-) Posted September 15, 2017 Posted September 15, 2017 eJak od spodu nie widać , to zdejmij gardziel może będzie tamtędy możliwość wyjecia go Ja mam starego dojcza, warto obejrzeć ze dwa razy zanim zacznie się coś rozbierać, bo może być że czegoś nie trzeba zdejmować np Quote
Vademecum Posted September 15, 2017 Posted September 15, 2017 a ja ci współczóje tej roboty. co by nie było to cza wiele ze środka spróć. przy okazji można poszukać czy coś jeszcze nie jest do roboty Quote
Recommended Posts