inspex Posted September 16, 2017 Report Posted September 16, 2017 W konkurencyjnej cenie wykonamy dokumentację techniczną z zakresu ochrony środowiska:- karty informacyjne przedsięwzięcia (KIP) w ramach decyzji środowiskowej - operaty wodnoprawne;- sporządzanie wniosków o wydanie pozwolenia na wytwarzanie, przetwarzanie, zbieranie czy transport odpadów;- rozliczanie opłat za korzystanie ze środowiska;- inne opracowania środowiskowe.Działamy na terenie całej Polski. Wystawiamy FV 23%.Serdecznie zapraszamy do kontaktu i współpracy:Tel: 792 611 577www.inspex.com.pl Quote
Wyrolowani Posted September 17, 2017 Report Posted September 17, 2017 Dzień dobryjak już się reklamujecie zadam trzy pytania związane z waszą działalnością i poproszę o odpowiedź;1) ile kosztuje operat wodnoprawny2)jestem rolnikiem czy wywożąc gnojowice czy tęż ścieki bytowe popełniam przestępstwo, czy istnieją przepisy prawne dotyczące zagospodarowania przez rolnika ścieków chodzi mi o aktualny stan prawny 2017r.3)co może zrobić mi policja jak złapie mnie na polu gdy będę wylewać ściekiczekam na odpowiedźPozdrawiam Quote
Vademecum Posted September 17, 2017 Report Posted September 17, 2017 ścieki bytowe .... zastanów sie co jest w tych ściekach. prócz soli której nie znosi środowisko roślinne są środki czystości których używasz. jest to przestępstwo i jest to niszczenie pola. wszelkie odchody zwierzęce wywozisz w pole wg. norm. Policja czy straź miejska wystawi ci mandat ale za drugim razem to sąd cie ukarze.możesz mieć oczyszczalnie ścieków, tzw. przydomową ale taką jak ci zalecą np. w gminie Quote
Wyrolowani Posted September 18, 2017 Report Posted September 18, 2017 http://iung.pl/dpr/publikacje/kodeks_dobrej_praktyki_rolniczej.pdfczy to co zawiera ten kodeks straciło ważność trochę czasu upłynęło potrzebne mi konkrety a nie pouczenia zakazy nakazy konkretne przepisy obowiązujące na dziś pozdrawiamwyrolowana Quote
Wyrolowani Posted September 19, 2017 Report Posted September 19, 2017 szanowni czytający forum rolnicze czy moje pytanie jest zbyt trudne chodzi mi tylko o to czy informacje zawarte na stronie;http://iung.pl/dpr/p...są jeszcze aktualne czy już nie dodam tylko tyle że ja też myślę podobnie jak VADEMECUM z tą tylko różnicą że w domu mam osobę ciężko chorą już niestety tylko jednąCZEKAM NA ODPOWIEDŹPOZDZRAWIAM Quote
Recommended Posts