twardy Posted September 16, 2017 Report Posted September 16, 2017 Witam podnośnik podnosi tylko 10cm i więcej nic jak może być przyczyna kolega mówił ze trzeba odkręcić ta śrubę co oznaczona jest na zdjęciu strzałką i wcisnąć tam w środku,czy trzeba rozebrac wszystko od góry lepiej,czekam na pomoc bo stoje z robota ,z góry dziękuję Quote
Vademecum Posted September 16, 2017 Report Posted September 16, 2017 jak sie nie znasz to nie grzebaj w hydraulice Quote
twardy Posted September 16, 2017 Author Report Posted September 16, 2017 jak sie nie znasz to nie grzebaj w hydrauliceOddać lepiej gdzieś do mechanika? henryk 1 Quote
Vademecum Posted September 16, 2017 Report Posted September 16, 2017 mechanika zapytaj a najtaniej jak u ciebie będzie robić.Najpierw diagnoza. ja nie pomoge bo nie znam. być może tylko pompa nie daje ciśnienia. Jak staniesz na listwach to podnosi tak samo ? Quote
henryk Posted September 17, 2017 Report Posted September 17, 2017 ta śruba to jest po to żeby z pola zjechać ,tzn kiedy nie podnosi to jeśli wciśniesz to podniesie i zjedziesz,ale nie oznacza że naprawisz,najlepiej tak jak radzi vademecum-pozdrawiam Quote
henryk Posted September 17, 2017 Report Posted September 17, 2017 a tak w ogóle to sprawdź czy jest dość oleju w skrzyni biegów. Quote
DuzyGrzegorz Posted September 17, 2017 Report Posted September 17, 2017 Obok dźwigni zmiany biegów masz korek z miarką. Prawidłowy stan to górny znak. Pozdrawiam! Quote
twardy Posted September 17, 2017 Author Report Posted September 17, 2017 Obok dźwigni zmiany biegów masz korek z miarką. Prawidłowy stan to górny znak. Pozdrawiam!Olej jest ok bo to stało się nagle podczas pracy na polu. Quote
henryk Posted September 18, 2017 Report Posted September 18, 2017 sprawdź tą dźwignie którą podnosisz góra dół czy podczas ruchu ta oś też się obraca ,bo ta dźwignia jest na klinie i zabezpieczona jest śrubą 6-ką,mnie kiedyś się wykręciła a dźwignia się trochę zsunęła z klina i też z pola nie mogłem już zjechać-pozdrawiam Quote
henryk Posted September 18, 2017 Report Posted September 18, 2017 tzn, dźwignią ruszasz ale ośka stoi,po prostu się nie obraca Quote
Recommended Posts