Jump to content

Recommended Posts

Posted

witam chciał by zakupić sobie tura do zetora 5011 myślałem na turze 2 albo 3 sekcyjny 

jedynie bym go miał do słomy i raz na jaki czas załadować obornik na przyczepę 

Posted

Ja jak kupowałem tura to miało być tylko ładowanie raz w roku obornika z "kupki" z pola ,, a potem doszło ładowanie bel słomy ,siana , kiszonki, do tego ładowanie drzewa w lesie , Przeworzenie różnych cięższych rzeczy w podwórku ,

tak to jest że później pojawiają się inne prace dla tura niż zakładamy przy zakupie ,

Popieram Dużego Grzegorza warto się zastanowić przed, niż później żałować.

Posted

Taki jak w linku który podałem kosztuje ponad 5tysi bez osprzętu ,a ile za samopoziom

Wystarczy że będzie miał łyżkę i widły na siłownik i już jest dobra robota , taki do 60tki z widłami i szypą wyjdzie poniżej 4tysi

Posted

Masz racje izydor ale założyciel wątku nie podał ilości grosza jaką może przeznaczyć na zakup tur-a

Sam mam na linkę ,a marzy mi się euroramka trzy sekcje i samopoziom;-)

ale wiadomo kasy nie ma w nadmiarze... .

Jak się kupuje patrzy się na cenę i wystarcza słabsze wyposażenie ale w czasie pracy wymagania wzrastają i może mając większą ilość gotuwki kupić coś bardziej wypasionego.

pozdrawiam;-)

Posted
kolego izydor, mam temat do Ciebie . Jako, że masz w nic-u zawarte sedno mojego rozważania. otóż rozglądam się za jakąś renówką około 80 koni . A i czy wszystkie aresy w tej klasie mróczą jelonkiem?
Posted
hmmm. dla mnie to minus. rozważam o czymś w aresie 540, 550 lub fendt 307 , 308, 309, właśnie 95-99. absolutnie 4 cyl. i chętnie bez turba. w gre jeszcze wchodzi jakiś paść z lat 80 tych. ale z szczelną kabiną.