Ojciec Posted December 28, 2011 Report Posted December 28, 2011 Witam, chciał bym się dowiedzieć jakie antybiotyki stosujecie przy zapaleniach wymion u krów mlecznych. Quote
konrad rolnik Posted December 28, 2011 Report Posted December 28, 2011 ja stosowałem synoluks ale rzadko kiedy pomaga ostatnio stosuje multimastiti Quote
Kropacz Posted January 3, 2012 Report Posted January 3, 2012 U nas smaruje się wymiona smalcem, przy lekkich zapaleniach pomaga bardzo szybko i skutecznie. Naprawde rzadko trafiało się by po posmarowaniu smalcem, zapalenie się zaostrzyło. Jak już jest coś ostrzejszego to dzwonimy po weterynarza. Najczęściej kończy się to zastrzykiem do strzyku, ale antybiotyku nie znam, nie zanotowałem jak się ostatnio nazywał ten antybiotyk na mastitis. Quote
Sklep.Mizar.com.pl Posted January 9, 2012 Report Posted January 9, 2012 Ja nie stosuję medycyny naturalnej,zawsze zwracam się o pomoc do weterynarza,ponieważ samemu możemy tylko zaszkodzić niż pomóc,lepiej zostawić to fachowcowi. Quote
Recommended Posts