Wyrolowani Posted September 23, 2017 Report Posted September 23, 2017 Co myślicie o władzy która dla własnych korzyści fałszuje zapisy studium Quote
Vademecum Posted September 23, 2017 Report Posted September 23, 2017 jeśli cie to boli to masz prokuratórę. Quote
Wyrolowani Posted September 23, 2017 Author Report Posted September 23, 2017 niestety jestem rolnikiem a rolnika w Polsce każdy ma w głębokim poważaniu, a co inni myślą na ten temat Quote
Wyrolowani Posted October 16, 2017 Author Report Posted October 16, 2017 dobry wieczórmam pytanie do Pana Grzegorza ,czytając Pana wpisy domyślam się że na prawie zna się Pan jak mało kto,, mam pytanie odnośnie WSA sąd ten tworzy 3-trzech sędziów ,który z nich ma znaczący głos przy wydawaniu wyroku?, proszę odpowiedzieć bez żadnych udziwnieńpozdrawiam i czekam na odpowiedż Quote
Pole Wiedzy Posted October 16, 2017 Report Posted October 16, 2017 Tak jak Pan napisał wojewódzkie sądy administracyjne, co do zasady, orzekają w składzie trzyosobowym. Głos każdego sędziego ma taką samą wartość podczas narady i głosowania. Wyrok zaś zapada większością głosów. W praktyce jednak zawsze to tzw. sędzia sprawozdawca najlepiej zna sprawę. Quote
DuzyGrzegorz Posted October 16, 2017 Report Posted October 16, 2017 "Panem" to trzeba się urodzić. Ja, dzięki Bogu, nie urodziłem się "panem".Na prawie nie znam się zupełnie. Ale bezprawie poznałem w swoim życiu jak mało kto.Cieszy mnie że Koleżanko traktujesz jako sąd skład orzekający. Pytasz Koleżanko mnie jako "prawnika" więc odpowiem tak jak odpowiedziałby prawnik. Otóż wszyscy mają po jednym równym głosie i rozstrzygnięcie zapada większością głosów.Bezprawnik odpowiedziałby nie zgodnie z prawem, a zgodnie z rzeczywistością. Pozdrawiam! Quote
Wyrolowani Posted October 18, 2017 Author Report Posted October 18, 2017 dziękuję za odpowiedzi do momentu budowy obwodnicy Wielunia nie miałam pojęcia czym są sądy nawet raz opuściłam sąd bez wysłuchania wyroku czym chyba uraziłam sędziów , tłumaczy mnie tylko brak wiedzy na ten temat nie umiem kraść ani oszukiwać -tego nie nauczyli mnie rodzice ale mam wrażenie że jest to wada a nie zaleta są ludzie którzy kłamią bo chcą , kłamią bo muszą albo nie potrafią bez kłamstwa żyć owszem można być obłudnikiem i wielu dobrze się z tym żyje tylko co kiedy wyjdzie prawda co o takich ludziach myśleć ? bonusy za kłamstwo, za robienie za tzw.słupa,za pomawianie, próbę oszustwana swojej stronie umieściłam na dokumentach nagrania z sesji rady gminy Wieluń oczywiście dotyczą one tylko mojej własnościhttps://pl-pl.facebook.com/wyrolowani/ Quote
Wyrolowani Posted October 24, 2017 Author Report Posted October 24, 2017 ciągle mylę oznaczenia a warto to wiedzieć Zl-oznaczenie w planie miejscowym pod las -propozycja dla części działki 144 burmistrz +radni Oznaczenia używane w planie miejscowym: § MN – tereny zabudowy mieszkaniowej jednorodzinnej; § MN/U - tereny zabudowy mieszkaniowej jednorodzinnej z usługami; § MW – tereny zabudowy mieszkaniowej wielorodzinnej; § MW/U - tereny zabudowy mieszkaniowej wielorodzinnej z usługami; § U – tereny zabudowy usługowej; § UO - tereny usług oświaty; § US – tereny sportu i rekreacji; § R – tereny rolnicze; § RM – tereny zabudowy zagrodowej; § P – tereny obiektów produkcyjnych; § ZN, ZP – tereny zieleni; § ZL – lasy; § ZZ – tereny zagrożone powodzią; § KD, KDW – tereny dróg; § KUG - ulica główna; § KUD - ulica dojazdowa; § KUL - ulica lokalna; Oznaczenia używane w ewidencji gruntów: § R – grunty orne; § S-R, S-Ł, S-Ps – sady; § Ł – łąki; § Ps – pastwiska; § B-R, B-Ł, B-Ps – grunty rolne zabudowane; § Wsr – grunty pod stawami; § W – rowy; § Ls – lasy; § Lz, Lz-R, Lz-Ł, Lz-Ps – grunty zadrzewione i zakrzewione; § B – tereny mieszkaniowe; § Ba – tereny przemysłowe; § Bi – inne tereny zabudowane; § Bp – tereny przeznaczone pod zabudowę (niezabudowane); § Bz – tereny rekreacyjno-wypoczynkowe; § N – nieużytki; § dr – drogi; § K - użytki kopalne; § Tk - tereny kolejowe; § Ti - inne terny komunikacyjne; § Tp - grunty przeznaczone pod budowę dróg publicznych lub linii kolejowych; § Wm - grunty pod wodami morskimi; § Wp - grunty pod wodami powierzchniowymi płynącymi; § Ws - grunty pod wodami powierzchniowymi stojącymi; Quote
Vademecum Posted October 24, 2017 Report Posted October 24, 2017 u mnie - zn - to zieleń nieurządzona, ale zmienili na - ze - są jeszcze parki - pk - Quote
Recommended Posts