Jump to content

Recommended Posts

Posted

dobre, uparci.... Osobiście podpieram sie osobami biegłymi w prawie i praktykującymi. uważam że tak trzeba by wiedzieć ile i gdzie można ugrać i nie dać się wyżeźbić.

Prawda jest taka że jak nie masz nic to nie masz problemów. jak masz nieruchomość to masz problem, ale jak ich masz dużo to strach sie nie bać.

A z tym uporem to przypuszczam głębszy problem, głębszy bo sedno to kasa.

Posted

Kasa kasa i jeszcze raz kasa to jest wyznacznik sprawiedliwości i dlatego ponowie swój wcześniejszy wpis;

Proszę się nie obrażać za to co teraz powiem jeżeli chodzi o strategię mojego postępowania, przez ostatnie  lata kiedy powinnam zajmować się opieką nad chorą po udarze matką latam od sądu do sądu i próbuję udowodnić swoje racje to nie moja wina że to posłowie zdecydowali by pozbawić nas obywateli polskich możliwości dochodzenia swoich praw chodzi mi o nowelizację prawa górniczego z 2011r. w którym zwolniono gminę z jakiejkolwiek

odpowiedzialności wobec mieszkańców wprowadzając art.104 PG a wykreślając poprzedni zmuszający Gminy do obowiązkowego robienia planów pod kopalnie piasku cz żwiru  i dlatego dziś BURMISTRZ fałszuje zapisy studium zagospodarowania przestrzennego gminy i z tego tytułu nie ponosi żadnej odpowiedzialności przyklepuje to RADA a później SĄD mam wrażenie że jest  i odgórne przyzwolenie na taką politykę

przekonałam się na własnej skórze jaka jest różnica między adwokatem z urzędu a adwokatem opłaconym prywatnie niestety na taką opłatę musi cię być stać i wciskanie kitu o strategi postępowania brzmi jak kpina już sam fakt że nie dałam się oszukać czy wpędzić w kłopoty jest moim skromnym sukcesem wszak poprosiłam o pomoc nieprawdaż

a jeżeli chodzi o śmierć ojca myślę że ktoś sobie nieźle to zaplanował
Pozdrawiam WYROLOWANA
Posted

Nie wiele mogę doradzić bo w dalszym ciągu nie zostały wskazane fakty i dowody, a jedynie oceny. Bardzo często ludzie z takimi problemami na podstawie art 63 Konstytucji RP składają petycje do Sejmu RP.

Jednak sądzę że problem jest w innym przepisie. Chodzi o art. 129 ust. 4 ustawy z 27 kwietnia 2001 r. Prawo ochrony środowiska.

Jeżeli chodzi o śmierć ojca to nie mam niestety dobrej opinii o pracy organów odpowiedzialnych za ściganie przestępstw w Wieluniu.

Bez urazy, ale wszak poprosiłem o kontakt. Ani ja nie mogę wszystkiego napisać na Forum, ani Koleżanka. Pozdrawiam!