GOŚĆ2017 Posted October 6, 2017 Report Posted October 6, 2017 Witam, jestem zainteresowany kupnem hali tunelowej na sprzęt rolniczy. Może podacie mi jakieś wady i zalety takiej inwestycji. Może ktoś z Was już ma ? i podzieli się opinią. I czy warto inwestować w taką hale i jakiegoś dobrego producenta polecicie ? Quote
gk21 Posted October 6, 2017 Report Posted October 6, 2017 Myślę że hala to będzie już spory wydatek, to zależy jeszcze ile tego sprzętu jest, u mnie wiata w zupełności wystarcza Quote
ArmaLipka Posted October 10, 2017 Report Posted October 10, 2017 Witam, Jak najbardziej polecamy halę łukowa z konstrukcji stalowej. Nie jesteśmy jedyną firmą na rynku proponująca hale, ale jako jedyni robimy hale z profilu zamkniętego, konstrukcji kratownicowej, bez betonu i najlepszej plandeki na Polskim rynku. Nasze hale wytrzymują najgorsze warunki atmosferyczne. Jeżeli chcesz wiedzieć więcej zadzwoń lub zostaw kontakt Pozdrawiam Arma www.arma-konstrukcje.pl608 347 862 692 655 657 http://arma-konstrukcje.pl/wp-content/uploads/2017/09/20170907_085149.jpg Quote
ZaopatrzenieRolnictwa Posted December 1, 2017 Report Posted December 1, 2017 Taka hala co prawda prezentuje się bardzo dobrze, okazale i na pewno będzie dobra opcją, natomiast też kwestia kosztów jej postawienia, od tego trzeba zacząć. To nie jest tania konstrukcja. Quote
Monk Posted August 23, 2018 Report Posted August 23, 2018 Polecam wybudowanie hali stalowej bo moim zdaniem hala taka ma o wiele wiecej zalet niż tradycyjna hala murowana:jest szybsza w postawieniukoszt jej postawienia jest niższyma takie same właściwości izolacyjne co hala stalowajak rownież w przyszłości będziesz miał mniejsze problemy z rozbudową jeśli zajdzie taka potrzeba https://www.mcmproject.com.pl/strefa-inwestora/hale-stalowe-dla-rolnictwa-i-nie-tylko-przeglad-rozwiazan W tym artykule jest przegląd rozwiązań w halach stalowych dla rolnictwa. Quote
stephan Posted September 19, 2018 Report Posted September 19, 2018 Ta opcja ze zdjęcia, wydaje się być naprawdę fajna. To taki magazyn, w kórym kiedyś przechowywane były samoloty myśliwskie. Quote
Halifaxx Posted September 25, 2018 Report Posted September 25, 2018 Postawienie magazynu, to połowa sukcesu. Druga połowa, to wyposażenie we wszystkie niezbędne instalacje. A przechowywanie całego parku maszynowego w jednym miejscu, powinno być robione pod specjalnym nadzorem. Kolejna sprawa, to instalacje elektryczne - lepiej zamontować trochę lepszej jakości przewody elektryczne, a aby nie dochodziło w przyszłości do spięć.Dlatego też do oświetlenia stosuje się coraz częściej bezpieczne szynoprzewody oświetleniowe... Tutaj można znaleźć ich specyfikację: https://www.egsystem.pl/ Zakres prądowy wynosi 63 A, 100 A oraz 160 Quote
Vademecum Posted September 25, 2018 Report Posted September 25, 2018 to ja poprosze tą pierwszą połowe a z tej drugiej zrezygnuję, jeśli połowa magazynu to instalacja elektryczna to w magazynie mogę jej nie mieć. Quote
Recommended Posts