Skocz do zawartości

Zdjęcie

Prasa Ursus

prasa ursus bubel gwarancja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
15 odpowiedzi w tym temacie

#1 DuzyGrzegorz

DuzyGrzegorz

V.I.P

• Użytkownik
  • 3601 postów

Napisano 09 październik 2017 - 20:26

Zgłosił się do mnie rolnik który w tym roku kupił prasę URSUS za ponad 80 tys. zł. Prasą wykonał ok. 50 bel. Prasa od połowy września jest w naprawie a serwis żąda od niego 20 tys. zł za naprawę. Serwis uznał że wykonywał zbyt ciężkie bele i to było przyczyną prawie całkowitego zniszczenia prasy.  Rolnik twierdzi że łańcuchy które pierwotnie miały 1,5 m wyciągnęły się do 1,7 m. Pręty są wykonane z tak miękkiego materiału że pospadały z nich łożyska. Napinacz wyrwał się wraz z kawałem blachy.

Ma może ktoś prasę firmy URSUS? Jak się ona spisuje i jak wyglądają kontakty z serwisem? Czy ktoś miał kontakty z serwisem Ursusa w związku z innym sprzętem? Pozdrawiam!

• 0

#2 Vademecum

Vademecum

V.I.P

• Użytkownik
  • 8629 postów

Napisano 10 październik 2017 - 07:10

uważam że firma powinna odkupić taką maszyne za 100 % wartości. może kontakt z ursusem ?
Jak można przeciążyć maszyne i mieć takie uszkodzenia ? Być może powinien to oglądnąć specjalista rzeczoznawca ? a nawet jak przeciążył rolnik to i tak firma odpowiada za sprzęgło przeciążeniowe.
Taką sprawe powinno się nagłośnić by przeszczec innych.
Przeszczegam wszystkich przed zakupem maszyn ursusa !!!
Na trasie spotkałem gościa który pracował w unii grudziądz i poopowiadał co sie działo...
elementy z gwarancji szefostwo kazało odmalować i montować do nowych maszyn.
Rolnicy ! niema polskich maszyn ! to atrapy...
  • 1

#3 DuzyGrzegorz

DuzyGrzegorz

V.I.P

• Użytkownik
  • 3601 postów

Napisano 10 październik 2017 - 11:27

Musi pójść do sądu, wpłacić wpisowe i stanąć na przeciw tabunowi prawników Ursusa. Jak nie da im rady to pokryje ich niebagatelne honoraria.

Jakość tej prasy jest znacznie poniżej "chińszczyzny". Jest to egzemplarz powystawowy i być może masz Kolego Vademecum rację że to atrapa sprzedana przez dilera jako egzemplarz pełnosprawny za wiedzą i zgodą Ursusa. Wystąpiłem na podstawie art. 63 Konstytucji ze skargą. Jeżeli to atrapa to złożę zawiadomienie do organów ścigania o oszustwo. Dzięki Kolego Vademecum za podpowiedź. Zobaczę co zdziałamy. Pozdrawiam!

• 1

#4 Robert ;-)

Robert ;-)

Duży Robert;-)

• Super Moderator
  • 8014 postów

Napisano 10 październik 2017 - 12:59

I weź tu człowieku wspomagaj Polski przemysł ?
Szkoda mi tego człowieka , wydał mnóstwo kasy a sprzedano mu badziew. ...
niby nowa prasa ursus to stara warfarma , ale widać macie racje że to wydmuszka
  • 1
Moja siła robocza c355 i mtz80

#5 Vademecum

Vademecum

V.I.P

• Użytkownik
  • 8629 postów

Napisano 11 październik 2017 - 01:22

też mi szkoda tego człowieka, tyle kasy...
Kolego D G życze sukcesu i licze na szybkie pozytywne zakończenie.
Wiadomo, najbardziej broni sie winny i nieżadko wygrywa.
  • 0

#6 DuzyGrzegorz

DuzyGrzegorz

V.I.P

• Użytkownik
  • 3601 postów

Napisano 11 październik 2017 - 08:56

Normalnie jest to postępowanie cywilne. Strony są równe. Z jednej strony tabun prawników, z drugiej rolnik. Sędzia też prawnik. Ciężar dowodów spoczywa na stronach. Rolnik bez szans bo nawet ta nieszczęsna prasa teraz jest w posiadaniu Ursusa. Przedstawią wyliczenia, obliczenia wytrzymałościowe, certyfikaty stali itd. Jak rolnik udowodni że stal która została użyta to inna niż ta z certyfikatem? Przedstawi swoje obliczenia że te Ursusa są błędne czy oparte na błędnych założeniach. Trzeba przedstawić dowody a nie przypuszczenia.

Pozdrawiam!

• 0

#7 Vademecum

Vademecum

V.I.P

• Użytkownik
  • 8629 postów

Napisano 11 październik 2017 - 11:38

wiadomo, banda. Możemy przekonywać rolników że dzisiejsza firma ursus to banda ludzi która za bezcen kupiła nazwe-marke. zorganizowana banda.
Powinni odkupić tą prase i przeprosić.
też pomijając uszkodzenia, skoro do takich doszło to odpowiadają za sprzęgło przeciążeniowe które nie powinno przenieść takich sił....
  • 0

#8 Robert ;-)

Robert ;-)

Duży Robert;-)

• Super Moderator
  • 8014 postów

Napisano 11 październik 2017 - 13:14

U mnie jest sprzęgło w zeszłym roku robiąc c355 kilka razy zaskrzeczalo , a w tym roku z mtz etem ani razu a łańcuchy podciągalem
wiele zależy od obsługi takiej prasy, one nie mają za wielkiego przerobu a więc można łatwo przesadzić, no jeszcze jakość materiałów w polskich prasach to kwestia mocno dyskusyjna,
  • 0

#9 DuzyGrzegorz

DuzyGrzegorz

V.I.P

• Użytkownik
  • 3601 postów

Napisano 11 październik 2017 - 16:36

Rolnik będzie musiał zwrócić dotację, ponad 90 tys. zł z odsetkami jeżeli nie będzie miał tej prasy. Jeżeli nie zapłaci za naprawę 20 tys. to mu prasy nie zwrócą, a pod koniec października ostateczny termin rozliczenia. Pozdrawiam!

• 0

#10 Robert ;-)

Robert ;-)

Duży Robert;-)

• Super Moderator
  • 8014 postów

Napisano 11 październik 2017 - 16:57

No to ma przechlapane po całości , na prawdę nie ciekawie
  • 0

#11 adam1208

adam1208

Rolnik z Mazowsza

• Użytkownik
  • 1079 postów

Napisano 11 październik 2017 - 19:55

Szkoda chłopa . Współczuje

• 0

#12 Vademecum

Vademecum

V.I.P

• Użytkownik
  • 8629 postów

Napisano 11 październik 2017 - 19:56

brak słów...
  • 0

#13 DuzyGrzegorz

DuzyGrzegorz

V.I.P

• Użytkownik
  • 3601 postów

Napisano 11 październik 2017 - 20:37

Przy tej sprawie przestrzegę przed jeszcze jedną rzeczą. Rolnik podpisał umowę wstępną na bodajże 67 tys. zł, w jednym egzemplarzu który zabrał sprzedający. Jak doszło do transakcji na umowie pojawił się dopisek "netto".

Żadne kopie czy coś tam! Dwa jednobrzmiące egzemplarze, po jednym dla każdej z umawiających się stron! Zawsze spisać własnym piórem!Jakby to jeszcze potwierdził świadek byłoby super!

Pozdrawiam!

• 1

#14 Robert ;-)

Robert ;-)

Duży Robert;-)

• Super Moderator
  • 8014 postów

Napisano 11 październik 2017 - 23:15

No to zatwili chłopa bez mydła ?, trochę z jego winy z tą umową, ale może nie wiedział abo nie pomyślał.
  • 0

#15 Vademecum

Vademecum

V.I.P

• Użytkownik
  • 8629 postów

Napisano 12 październik 2017 - 01:15

nieznajomość prawa szkodzi. ale trudno w dzisiejszych czasach prowadzić jakikolwiek biznes bez prawnika. XXI wiek, masz coś to sie pilnuj bo cie oskubią....
  • 0

#16 DuzyGrzegorz

DuzyGrzegorz

V.I.P

• Użytkownik
  • 3601 postów

Napisano 12 październik 2017 - 10:38

To nie ma nic wspólnego ze znajomością prawa Kolego Vademecum. To jest raczej znajomość bezprawia. Gy byś Kolego napisał napisał że "nieznajomość bezprawia szkodzi" to bym się z Twoją diagnozą zgodził.

Czy potrzebny jest prawnik do prowadzenia biznesu? Moim zdaniem nie jest niezbędny. Ja bym raczej postawił tezę że trudno w dzisiejszych czasach prowadzić jakikolwiek biznes bez doradcy w sprawie bezprawia. Pozdrawiam!

• 0

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: prasa, ursus, bubel, gwarancja

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych