mariano1703 Posted October 19, 2017 Report Posted October 19, 2017 WitamKtoś podpowie jak zaorać pole, aby było równe ponieważ w tej chwili jest podzielone jakby na dwie części. Na 1/3 były ziemniaki i oddzielone bruzdą 2/3 pod siew. Jak zacząć orkę aby nie było widocznej bruzdy ? Z góry dzięki za pomoc. Quote
mariano1703 Posted October 19, 2017 Author Report Posted October 19, 2017 WitamKtoś podpowie jak zaorać pole, aby było równe ponieważ w tej chwili jest podzielone jakby na dwie części. Na 1/3 były ziemniaki i oddzielone bruzdą 2/3 pod siew. Jak zacząć orkę aby nie było widocznej bruzdy ? Z góry dzięki za pomoc.W sumie już zrobiłem i zasiane, ale na przyszłość chciałbym się dowiedzieć bo nie wygląda to super . Tzn ogólnie wyszło dobrze, ale pole jest jakby przedzielone na dwa i w 1/3 jest znaczna bruzda i jak w przyszłości to zaorać aby całe pole było wyrównane. Quote
Vademecum Posted October 19, 2017 Report Posted October 19, 2017 Orze się do środka albo na zewnątrz tzn. w rozrywkę albo w skład. Wykaż się twórczością. Quote
Robert ;-) Posted October 20, 2017 Report Posted October 20, 2017 Miałem zaproponować pługi obrotowe albo zajeżdżanie , o robiąc okrę plugiem zagonowym zawsze musi być bruzda,albo na środku albo od miedzyinnej opcji nie ma. Quote
Vademecum Posted October 20, 2017 Report Posted October 20, 2017 w orce bruzda jest istotą i świadczy o tym ile wiesz na temat orki. Quote
Robert ;-) Posted October 20, 2017 Report Posted October 20, 2017 Ja od przyszłego roku orze kilka pól w zagony , bruzda będzie co 4m. I też trzeba cyrklowac żeby była tam gdzie powinna,a nie na górce pola np. DuzyGrzegorz 1 Quote
Recommended Posts