Jump to content

Recommended Posts

Posted

Jeśli to walcowa to na pewno nie do c360 a jeśli chcesz walcowa to musi mieć walce z blachy perforowanej, jeśli będą gładkie nie zbelujesz słomy w dzień ? Tylko w nocy lub po rosie.

Ale ogólnie wygląda ładnie szeroki pobieracz ? Tyle że za tą cene powinna być już siatka ,

Posted

Nie to babka mówiła że zwykłym jest, i ona jest goła ogólnie jedyne co to centralne smarowanie.

Kolego Robert spokojnie nie  podepnę prasy do 60-tki jeszcze mi silnik miły ona z Ursusem 6824 bedzie chodzić, pytam tylko też o marce co sądzicie?

• 2 weeks later...
Posted

Co taki zastój na forum nikt nic nie odpowiada? 

Ogólnie to tak kupiłem już prase, znaczy kupiłem no wczoraj zadatek dałem tzn już prawie jest moja.

Kupiłem prasę marki URSUS Z-594 rok prod,2013 cena 29900zł z przywozem więc chyba nie jest źle.

Wyposażenie; Owijanie sznurkiem, owijanie siatką, centralne smarowanie, sygnalizacja akustyczno-dźwiękowa otwartej klapy i pełnej komory, szeroki podbierak, szerokie koła, rotor dwuskrzydłowy, 14 noży tnących z zabezpieczeniem spężynowym, sterowanie elektroniczne z kabiny ciągnika 

Maszyne kupiłem z leasnigu PKO stała i to u mnie pod nosem przypadkowo się dowiedziałem.

Z takim wyposażeniem ten rok za tą cene co sądzicie o niej? Będzie dobra? 

Posted

Nie no właśnie nie tak bardzo, trochę poczytałem na forum i dobrze zrobiłem bo miałem kupić prase Metal Fach a to jest podobno dziadostwo i ludzie odradzali

O Ursusie mówil że jeszcze nie jest źle ale oczywiście ten cudowny komentarz "lepsza zachodnia" ech...

Dobra a wracając do tematu mówiłem słabo się jeszcze znam na tym mógłby ktoś dokładnie opisać co to jest rotor i po co są te noże tnące? 

Tzn do czego to się używa???

Posted
Rotor to coś w rodzaju sieczkarni ,, rozdrabnia materiał zanim trafi do komory zwijajacej ,dobre to do robienia kiszonki, lepiej się za kosza?, do słomy się noże opuszcza i wtedy materiał łatwej pada do komory ,ogólnie pomaga dostać się np słonie do komory , nie za pycha się pobieracz,   Ogólnie mówiąc dobra rzecz ,ale trzeba mocy do prasy wyposażonej w rotor
Posted

A jeszcze jedno ; powiedzenie bierz coś z zachodu niebierze się znikąd.....

można robić Polskim sprzętem czy ruskim ale maszyny z zachodu są lepsze przynajmniej te starsze czy to prasy, ciągniki , pługi itp.

Posted

Za 30 tyś można znaleźć lepszą firmę,może z gorszym wyposażeniem ale myślę że ta z zachodu wytrzymalo by "trochę" dużo dłużej w stanie do pracy niż to co kolega zakupił

Kolega kupił , kolega będzie nią pracować

życzymy udanej bezawaryjnej pracy, a po sezonie dwóch może się pochwali ile bel nakręcił i w jakim szczęściu będzie prasa

Posted

A co jeśli się okaże że ta prasa na super wypasie, jest z marnej jakości materiału zrobiona i się rozleci po paru belach jak to miał rolnik o którym pisał Duży Grzegorz, szczerze wolał bym golasa z zachodu niż Polską na wypasie a z marnej stali ..

kolego nie ma się co spinac, czas pokaże i się dowiesz czy dobry zakup zrobiłeś

Posted

Niestety ten rolnik nadal ma. Nie prasę lecz problemy oczywiście. Nie ma prasy więc dofinansowanie będzie musiał zwrócić z odsetkami. Właśnie prokuratura odmówiła wszczęcia dochodzenie gdyż nie dopatrzyła się przestępstwa, a rzecznik konsumentów odmówił się zajęcia sprawą bo rolnik to nie konsument. Pozdrawiam!