Kamilc-360 Posted November 3, 2017 Author Report Posted November 3, 2017 @DuzyGrzegorz po części masz trochę racji ;-) Wracając do tematu a co sądzicie o tej prasie???https://www.olx.pl/oferta/prasa-belujaca-metal-fach-malo-uzywana-CID757-IDptpQD.html#dafb8fae81 Quote
Robert ;-) Posted November 3, 2017 Report Posted November 3, 2017 Jeśli to walcowa to na pewno nie do c360 a jeśli chcesz walcowa to musi mieć walce z blachy perforowanej, jeśli będą gładkie nie zbelujesz słomy w dzień ? Tylko w nocy lub po rosie. Ale ogólnie wygląda ładnie szeroki pobieracz ? Tyle że za tą cene powinna być już siatka , Quote
Kamilc-360 Posted November 4, 2017 Author Report Posted November 4, 2017 Nie to babka mówiła że zwykłym jest, i ona jest goła ogólnie jedyne co to centralne smarowanie.Kolego Robert spokojnie nie podepnę prasy do 60-tki jeszcze mi silnik miły ona z Ursusem 6824 bedzie chodzić, pytam tylko też o marce co sądzicie? Quote
Kamilc-360 Posted November 12, 2017 Author Report Posted November 12, 2017 Co taki zastój na forum nikt nic nie odpowiada? Ogólnie to tak kupiłem już prase, znaczy kupiłem no wczoraj zadatek dałem tzn już prawie jest moja.Kupiłem prasę marki URSUS Z-594 rok prod,2013 cena 29900zł z przywozem więc chyba nie jest źle.Wyposażenie; Owijanie sznurkiem, owijanie siatką, centralne smarowanie, sygnalizacja akustyczno-dźwiękowa otwartej klapy i pełnej komory, szeroki podbierak, szerokie koła, rotor dwuskrzydłowy, 14 noży tnących z zabezpieczeniem spężynowym, sterowanie elektroniczne z kabiny ciągnika Maszyne kupiłem z leasnigu PKO stała i to u mnie pod nosem przypadkowo się dowiedziałem.Z takim wyposażeniem ten rok za tą cene co sądzicie o niej? Będzie dobra? Quote
Robert ;-) Posted November 12, 2017 Report Posted November 12, 2017 Po raz któryś kupiłeś sprzęt który ci ludzie odradzali ale mimo to życzę bezawaryjnej pracy , po zrobieniu kilku set sztuk napisz jak się sprawuje. Quote
Kamilc-360 Posted November 12, 2017 Author Report Posted November 12, 2017 Nie no właśnie nie tak bardzo, trochę poczytałem na forum i dobrze zrobiłem bo miałem kupić prase Metal Fach a to jest podobno dziadostwo i ludzie odradzaliO Ursusie mówil że jeszcze nie jest źle ale oczywiście ten cudowny komentarz "lepsza zachodnia" ech...Dobra a wracając do tematu mówiłem słabo się jeszcze znam na tym mógłby ktoś dokładnie opisać co to jest rotor i po co są te noże tnące? Tzn do czego to się używa??? Quote
Robert ;-) Posted November 12, 2017 Report Posted November 12, 2017 Rotor to coś w rodzaju sieczkarni ,, rozdrabnia materiał zanim trafi do komory zwijajacej ,dobre to do robienia kiszonki, lepiej się za kosza?, do słomy się noże opuszcza i wtedy materiał łatwej pada do komory ,ogólnie pomaga dostać się np słonie do komory , nie za pycha się pobieracz, Ogólnie mówiąc dobra rzecz ,ale trzeba mocy do prasy wyposażonej w rotor Quote
Robert ;-) Posted November 12, 2017 Report Posted November 12, 2017 A jeszcze jedno ; powiedzenie bierz coś z zachodu niebierze się znikąd.....można robić Polskim sprzętem czy ruskim ale maszyny z zachodu są lepsze przynajmniej te starsze czy to prasy, ciągniki , pługi itp. Quote
Vademecum Posted November 12, 2017 Report Posted November 12, 2017 może sie okazać w sezonie że niemasz prasy ani ciągnika, oby nie, wcale ci źle nie życze. dołożył byś 10 tysi i miałbyś ładną krone. Quote
Kamilc-360 Posted November 12, 2017 Author Report Posted November 12, 2017 Hehe Vademecum dołożyłbys 10tys ale to napisałeś jakby to 10zł raptem było Pytanie skąd wziąć te 10tyś jak ta już przerosła mój budżet? Quote
Robert ;-) Posted November 13, 2017 Report Posted November 13, 2017 Za 30 tyś można znaleźć lepszą firmę,może z gorszym wyposażeniem ale myślę że ta z zachodu wytrzymalo by "trochę" dużo dłużej w stanie do pracy niż to co kolega zakupiłKolega kupił , kolega będzie nią pracować życzymy udanej bezawaryjnej pracy, a po sezonie dwóch może się pochwali ile bel nakręcił i w jakim szczęściu będzie prasa Quote
Kamilc-360 Posted November 13, 2017 Author Report Posted November 13, 2017 No ale patrzecie co z tego że kupiłbym "markową zachodnią" prasę jak była by goła i co obwiązywanie sznurkiem tylko miała? Quote
Robert ;-) Posted November 13, 2017 Report Posted November 13, 2017 A co jeśli się okaże że ta prasa na super wypasie, jest z marnej jakości materiału zrobiona i się rozleci po paru belach jak to miał rolnik o którym pisał Duży Grzegorz, szczerze wolał bym golasa z zachodu niż Polską na wypasie a z marnej stali .. kolego nie ma się co spinac, czas pokaże i się dowiesz czy dobry zakup zrobiłeś Quote
DuzyGrzegorz Posted November 13, 2017 Report Posted November 13, 2017 Niestety ten rolnik nadal ma. Nie prasę lecz problemy oczywiście. Nie ma prasy więc dofinansowanie będzie musiał zwrócić z odsetkami. Właśnie prokuratura odmówiła wszczęcia dochodzenie gdyż nie dopatrzyła się przestępstwa, a rzecznik konsumentów odmówił się zajęcia sprawą bo rolnik to nie konsument. Pozdrawiam! mora 1 Quote
Vademecum Posted November 13, 2017 Report Posted November 13, 2017 no tak. rolnik to nikt. ale już niedługo. Quote
DuzyGrzegorz Posted November 14, 2017 Report Posted November 14, 2017 Jest w tej sprawie jeszcze kilka wątków o których pisać nie mogę, ale rolnik zanim dostał prasę już został oszukany. Pozdrawiam! Quote
Recommended Posts