Wyrolowani Posted November 9, 2017 Report Posted November 9, 2017 1.więc jeżeli policja ukrywa dane osoby zgłaszającej zdarzenie to należy podejrzewać że to jakieś mataczenie w sprawie (spór sąsiedzki) 2. jeszcze jedno "notatnik służbowy przechowuje się 2 lata" zdarzenie miało miejsce miesiąc temu a ja składam wniosek o jego pozyskanie z dzisiejszą datą (mimo że upłynął pewien okres od zdarzenia) dziś chcę dostać odpis notatki dostanę?dlaczego tak dopytuję się o czas w którym mogę złożyć wniosek po pierwsze niewiedza po wtóre jakby wciskano mi kit Quote
DuzyGrzegorz Posted November 9, 2017 Report Posted November 9, 2017 Nie znam okoliczności więc nic nie potrafię powiedzieć. W jednych okolicznościach Policja ma obowiązek udostępnić, a w innych nie ma prawa udostępnić. Ocena okoliczności jest swobodna. Pozdrawiam! Quote
Tuzon Posted November 10, 2017 Report Posted November 10, 2017 W USA za wtargnięcie na czyjąś ziemię, jej właściciel ma prawo tego kogoś odstrzelić. Quote
Wyrolowani Posted November 10, 2017 Report Posted November 10, 2017 2. jeszcze jedno "notatnik służbowy przechowuje się 2 lata" zdarzenie miało miejsce miesiąc temu a ja składam wniosek o jego pozyskanie z dzisiejszą datą (mimo że upłynął pewien okres od zdarzenia) dziś chcę dostać odpis notatki dostanę? TAK NIE Quote
DuzyGrzegorz Posted November 10, 2017 Report Posted November 10, 2017 To że Koleżanko chcesz dostać odpis notatki służbowej moim zdaniem nie jest równoznaczne z wykazaniem interesu prawnego do tej notatki. Pozdrawiam! Quote
Recommended Posts