Jump to content

Recommended Posts

Posted

Wydział Rolniczy na SGGW i podyplomowo Wydział Fizyki Technicznej, Informatyki i Matematyki Stosowanej na PŁ, ale i tak najwięcej wiedzy mam słuchając ludzi wokół siebie. Jeszcze regionalną CNA (sieci komputerowe) i jeszcze Studium Samorządu Terytorialnego na UŁ. Pozdrawiam!

Posted

Technikum mechaniczne oraz szkołę rolnicza.

Generalnie obecnie funkcjonuje takie prawo, że nie można kupić ziemi rolniczej, zostać rolnikiem jeżeli nie ma się odpowiedniej szkoły. Nawet ojciec-rolnik nie może swojemu synowi przepisać, jeżeli ten nie ma szkoły rolniczej.

Taki kurs np jak ten tutaj /trzeba posiadać.

Chodzi o to, aby cudzoziemcy nie wykupowali polskiej ziemi.

Posted

Spokojnie Kolego Vademecum! Gdybym nie daj Boże się przekręcił to mój syn i moja żona dziedziczy po mnie. Wcale nie oznacza to że któreś z nich przejmie gospodarstwo nawet jak będzie bardzo chciało. Jesteś w podobnej sytuacji rodzinnej. Pozdrawiam!

• 3 weeks later...
Posted

wracając do tematu ja dowlekłam się do średniej ale zabrakło samozaparcia by brnąć dalej a jeszcze przeklęte lenistwo gospodarstwo odziedziczyłam ponieważ rodzice się rozchorowali moje jedyne marzenie dożyć w spokoju starości i to mi zabrano

Posted

Kolego D. G. moja żona zarządała rozdzielności i miesiac temu ją dostała także moja córka jest jedyną spadkobierczynią - no jakby co :)

Moja żona bierze się za biznes, jest mądrą osobą i dobrze wykształconą ale życiowo to malutki, głupiutki miś....

Posted

Jeżeli Twoja córka jest Twoją jedyną spadkobierczynią to nie jest efektem rozdzielności majątkowej małżeńskiej, a efektem wydziedziczenia. Wydziedziczenie aby było skuteczne wymaga mocnego uzasadnienia. Pamiętaj, że wszystkie takie umowy wygasają w chwili śmierci jednej ze stron umowy. Po śmierci moc ma tylko testament. Pozdrawiam!

• 4 months later...
Posted

Ja ogólnie językowe bo to teraz bardzo przyszlosciowe i mam w planach wyjazd za granicę. Zrobilem nawet kilka kursów indywidualnych online w szkole językowej w Warszawie i bardzo mi sie przydaly