Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam, jest pewien problem w Bizonie Z058 a mianowicie dotyczy on układu kierowniczego...

Po odpaleniu bizona bardzo ciężko działa kierownica, siłownik wysunie sie lub wsunie max 3 cm... w tamtych latach też był podobny problem lecz po 10min kręcenia kierownicą już się dało wmiarę kierować lecz kierownica się zacinała a po godzinie pracy olej był już rozgrzany i dało sie łagodnie kosić. Nowy orbitrol założyliśmy w sobote i po prostu masakra po 30 min dalej to samo. Siłownik też jest dobry, a pompa nie wiadomo do końca ale była gorąca. 

Mamy zamiar wyjechać w QQ a tu kierownicą nie ruszy... Pnowie ! Co się dzieje?

Bardzo proszę o szybką pomoc.

Posted
to że nowy nie znaczy że dobry, panie mamy XXI wiek, żaden producent za nic nie odpowiada, ludzie i tak kupią. załuż stary orbitrol, może zagęsty olej. ewidentnie masz problem z przepływem oleju. sprawdź filtry, przewody. a patrzyłeś czy czegoś niema w dziurze przed montarzem orbitrola ? albo siłownik zatarty.... Ja bym odkręcił przewody od siłownika do karnistra i aby ktoś ruszył bardzo pomału kierownicą. będziesz miał pewność co do siłownika. a pompe ja sprawdzałem zakręcając śrubami blache aluminiową , pompa była dobra jak ją rozwaliło.