Tuzon Posted November 17, 2017 Report Posted November 17, 2017 Witam. Czy ktoś orientuje się czy w ramach zwolnień grupowych firma ma obowiązek pomóc pracownikowi na rynku pracy? Czy po prostu daje odprawę i radź sobie sam? Quote
Monk Posted November 28, 2017 Report Posted November 28, 2017 Jest zwykle tak jak piszesz. Pracownik w Polsce nie jest objęty duża ochrona. Zupełnie inaczej jest za granica, gdzie bardzo popularny, a wręcz obowiązkowy jest Outplacement:http://www.lhhpolska.pl/pl/outplacement-i-restrukturyzacja Jest to usługa, która pomaga odnaleźć się pracownikowi na rynku pracy, oferuje doradztwo zawodowe. Aktualnie inwestuja w coś takiego firmy, dla których ważny jest dobry pr, które dbają o postrzeganie firmy przez innych. Quote
kunek Posted November 28, 2017 Report Posted November 28, 2017 Tylko odprawa pieniężna zależna od stażu pracy,maksymalnie 3-krotność miesięcznego wynagrodzenia Quote
miszka Posted November 28, 2017 Report Posted November 28, 2017 Kolego pracowałem w firmie w której co roku były zwolnienia grupowe i praktycznie zawsze była brana jakaś firma ktora miala pomoc znaleźć pracę.Moje zdanie jak i wszystkich, powtarzam wszystkich osób zwolnionych jest taka że firmy te pomagają tylko napisać CV, a o znalezieniu przez nich pracy zapomnij.Jak dla mnie taka pomoc to pomyłka bo CV w dobie Internetu to chyba każdy potrafi napisać. Quote
Vademecum Posted December 7, 2017 Report Posted December 7, 2017 prawda jest taka że pracy nie brakuje, jedynie rosną wymagania poszukujących.... Quote
Recommended Posts