Jump to content

Recommended Posts

Posted
Moim zdaniem lepszym wyborem był by Case ;). Case jest zwrotniejszy, ma większą widoczność względem zetora, myślę że mniejsze spalanie. Co do zetora części są dużo tańsze i sam traktor na pewno będzie trochę tańszy, wybór należy do Ciebie ;) .
Posted
Moim zdaniem pomimo wszystko case był by lepszym zakupem od zetora. Większość rolników przecież kupuje ciągnik ,aby jak najdłużej i jak najlepiej się sprawował. Case chociaż zapewne jest droższy w zakupie i serwisowaniu to myślę że pomimo wspominanych zalet przez kolegę to i powinien być mniej awaryjny. Nie posiadam nowego zetora ,ale o ile to prawda to są coraz bardziej awaryjne.W tej kwestii najlepiej by było jeżeli by jaki posiadacz nowego zetora się wypowiedział.
Posted

Jeżeli chodzi o nowe zetory to tylko tak słyszałem że są bardziej awaryjne niż te produkowane do około roku 2000. ,życzę ci kolego aby było tak jak mówisz i twój zetor w przyszłości był mniej awaryjny od wszystkich FENDT-ów ,NH ,JD itp. A wracają do tematu, MC są dobrymi ciągnikami ,w przyrównaniu z konkurencją są chyba najmniej zautomatyzowaną marką, te ciągniki najlepiej spełniają się u rolników nie lubiących automatyki w maszynach. Krótko mówiąc wolą zarządzać sami wszystkimi mechanizmami ,niż miałby to robić komputer.Więc jak chcesz ciągnik bez automatyki to chyba lepszego nie znajdziesz niż maccornick. Oczywiście to jest tylko moja opinia oparta na wiadomościach zdobytych na różnych wystawach rolniczych (wiadomo żaden diler nie będzie ujawniał wad tylko zalety, więc i ja tylko przekazuje zalety dotyczące MC.) mam nadzieję że choć trochę pomogłem.

Pozdrawiam.

Posted
Mógłbyś kolego Tomaszki 1994 coś więcej i bardziej szczegółowo napisać na temat tego ciągnika MC.Interesują mnie ciągniki w miarę prostę w budowię ale funkcjonalne.Pozdrawiam.
Posted

więc jak CASE czy zetor? który będzie lepszy do tura?

Moim zdaniem pomimo wszystko case był by lepszym zakupem od zetora. Większość rolników przecież kupuje ciągnik ' date='aby jak najdłużej i jak najlepiej się sprawował. Case chociaż zapewne jest droższy w zakupie i serwisowaniu to myślę że pomimo wspominanych zalet przez kolegę to i powinien być mniej awaryjny. Nie posiadam nowego zetora ,ale o ile to prawda to są coraz bardziej awaryjne.W tej kwestii najlepiej by było jeżeli by jaki posiadacz nowego zetora się wypowiedział.

[/quote'] case kosztuje z turem 230zł brutto a zetor 130zł brutto (zetor to nie wiem mówię tylko tak miej więcej) case tyle kosztuje bo kupiliśmy

Posted
Do tura najlepszą są ciągniki John Dere poniewarz przednie koła podczas skrętu lekko się pokładają dzięki temu ciągnik jest zwrotniejszy co bardzo sie przydaje podczas pracy z ładowaczem czołowym.
Posted

@ojciec- twoje uzasadnienie że do ładowacza lepszy jest JD bo koła sie przy nim pokładają jest śmieszne;) do ładowacza lepszy będzie ciągnik który ma dobra widoczność i mały promień skrętu a to już należy szukać w specyfikacji tych ciągników.

Wracając do tematu -czy bierzesz pod uwagę tylko te 2 marki czy inne typy NH, DF, MF tez ? Z tego co wiem i widzę do ładowacza nadają się ze względu na widoczność-tzn niska maska i przeszklony dach ciągnik koncernu SDF ;)