Matu09 Posted November 21, 2017 Report Posted November 21, 2017 Witam, mam pytanie, czym karmicie młode byczki wiek tak 5 miesięcy. Bo ja mam wrażenie że bardzo pomału rosną, Dodam że, w obecnej chwili dostają śruty z owsa, pasze granulowaną no i oczywiście siano, co mógłbym dodać do ich jadłospisu żeby lepiej szły w górę .? Quote
Moniek221 Posted November 23, 2017 Report Posted November 23, 2017 Kiszonke z kukurydzy , sianokiszonke , kiszonke z żyta , wysłodki Quote
Matu09 Posted November 23, 2017 Author Report Posted November 23, 2017 No niestety Nic takiego nie posiadam, lecz w przyszłym roku plaanuje to zmienić napewno postaram się o sianokiszonke, i kiszonke kiszonke z żyta, bo z kukurydzy mam za mało sztuk, lecz planuje powiększyć Quote
Matu09 Posted November 23, 2017 Author Report Posted November 23, 2017 A jestem ciekaw tych wysłodków. ile bym musiał mieć żeby np przez zimę je nimi karmić ? ogólem mam 10 sztuk byczków w róznym wieku Quote
Moniek221 Posted November 24, 2017 Report Posted November 24, 2017 Mam do was pytanie ? czy opłaca sie kupować 10 byczków tygodniowych i chodować je do wagi 150kg a puzniej je sprzedać . Ile musze trzymać takiego byczka aby osiągnął mase 150 kg ? Czy można poić je tylko preparatem mlekozastępczym? Quote
Recommended Posts