Jump to content

Recommended Posts

Posted

Wiele osób zgłasza się do mnie z dużymi problemami po zmianie operatora. Dostawcy traktują gospodarstwa rolnicze jak firmy i nie przyjmują do wiadomości ochrony jaka wynika z prawa konsumenckiego. Większość z tych firm to naciągacze. Pozdrawiam!

Posted

Grzegorzu, przewidujesz jakieś ruchy cenowe w 2018, byłem w ZE coś załatwić i konsultant proponował mi umowę na trzy lata z stałą ceną, ( obecnie jakieś 0,62gr/Kwh brutto) , sugerując jako zabezpieczenie przed wyborem innego usługodawcy.

Posted

Oczywiście wzrost cen energii elektrycznej będzie, jednak do 2021 roku nie będzie on duży. Jest spory zapas na spółkach energetycznych, ale nie wszystkie są dobrze zarządzane. Od 2021 roku szybszy wzrost przewiduję z uwagi na znaczne inwestycje w energetykę i zwiększony udział droższej  energii odnawialnej. Pozdrawiam!

Posted

nie chodziło mi o zmianę operatora, a o cenę , czy pozostanie niezmienna ew jakaś obniżka.Przyszło mi rozliczenie od maja i 1kwh kosztuje już 0,6296zł. Druga taryfa nie wchodzi u mnie raczej w rachubę , roczne zużycie to 3400kwh , gdzie największe odbiorniki to podgrzewacz wody siłowy 18kw , jakieś silniki , spawarka i nie da się z nich korzystać w omówionych godzinach.

Posted
energia elektryczna nie potanieje a podrożeje i to znacznie. zdaje sie URE decyduje o podwyżkach a nie producenci energi. problem jest złożony a energetyka polska została sprzedana pod warunkiem powolnego wzrostu cen.