rolniczka_585 Posted November 30, 2017 Report Posted November 30, 2017 Zbliża się czas świąt i jak co roku problem z prezentami. Moi rodzice mają już praktycznie wszystko więc pomyślałam że w tym roku sprawie im inkubator. Ktoś próbował z tego typu prezentem? Ja szczerze mówiąc nigdy nie inkubowałam jajek w ten sposób a sama jestem ciekawa efektów. Rodzice na emeryturze mają sporo czasu więc będą doglądać. Quote
Robert ;-) Posted November 30, 2017 Report Posted November 30, 2017 A to taki prezent dla rodziców, a jednak dla ciebie :-D a tak serio jeśli mają zajawke na hodowle drobiu to myślę że dobry pomysł prezent powinien być o serca to najważniejsze Quote
rolniczka_585 Posted December 1, 2017 Author Report Posted December 1, 2017 Robert u mnie to tylko ciekawość, a może kiedyś i sobie sprawie. Wiem że to będzie prezent który będzie rodziców cieszył dłużej i będzie wymagał z ich strony dopilnowania. Zastanawiam się, czy inkubator półautomatyczny wystarczy, bo te automatyczne już są jednak sporo droższe. Jakie macie doświadczenia z inkubacją? Quote
Robert ;-) Posted December 1, 2017 Report Posted December 1, 2017 Może być półautomat odpada ci wtedy przekrecanie jaj a to już sporo , ja w tym sezonie jechałem ma dwa jeden zwykły drogi półautomat, to ten drugi jest wygodniejszy ale kosztował prawie 700zl trochę drogo zajrzyj na stronę" dardevit" czy coś w ten deseń to sklep internetowy mają dobre inkubatory tu na forum kilka osób takie ma. Quote
ZaopatrzenieRolnictwa Posted December 1, 2017 Report Posted December 1, 2017 Pomysł dobry jeżeli w praktyce skorzystają z takiego prezentu, akurat jeżeli prowadza hodowlę to moim zdaniem będzie to trafna opcja. Jaki budżet generalnie posiadasz na ten cel? Quote
tomcio112 Posted December 1, 2017 Report Posted December 1, 2017 Ja zakupiłem w ubiegłym sezonie na hodowlanym za 218 dokłanie złotych (jakoś tak), taki najprostszy model, babcia w domu ma przynajmniej zajęcie i dopilnowywuje i obraca jaja, dolewa wody I sprawdził się przy dwóch kluciach rewelacyjnie. na 50 włożonych jaj wylęgły się 42 kurczaki Myślę że jak wcześniej ktoś nie miał do czynienia z kluciem jaj taki jak najbardziej wystarczy, żeby zobaczyć, a w razie znudzenia nie jest to też taka duża kwota Quote
Wyrolowani Posted December 2, 2017 Report Posted December 2, 2017 powiem ci z całą pewnością orginalny Quote
ali Posted December 2, 2017 Report Posted December 2, 2017 inkubator super sprawa, ale problem z ich chowaniem, nie ma jak kwoka przewodzi maluchom Robert ;-) 1 Quote
Amigos Posted December 6, 2017 Report Posted December 6, 2017 Myślę ,że fajnym prezentem może być pakiet jakichś zabiegów kosmetycznych. Akurat depilacja laserowa jest ostatnio bardzo popularnym zabiegiem ,dlatego warto go wybrać, bo będzie to trafiony prezent. Quote
kunek Posted December 7, 2017 Report Posted December 7, 2017 Inkubator to na pewno fajna sprawa, taki hobbystyczny to do 300 zł już kupisz półautomatyczny Quote
tomcio112 Posted December 8, 2017 Report Posted December 8, 2017 Kwoka nie jest konieczna, terzz już promiennik i jakiś odchowalnik, nawet nie trzeba kupować można się samemu zorganizować i coś wykombinować Quote
rolniczka_585 Posted December 22, 2017 Author Report Posted December 22, 2017 Amigos ja tu inkubator a Ty zabiegi laserowe. Już widzę moją mamę Inkubator kupiony, kupiłam iBatora półautomatycznego, dodatkowo dokupiłam im tacę na jaja przepiórcze. Quote
DuzyGrzegorz Posted December 22, 2017 Report Posted December 22, 2017 Teraz czeka Cię nauka. Zanim zaczniesz użytkować skalibruj własne ucho (to nie żart!). Jak kura siedzi na jajkach weź takie nagrzane jajko i dotknij do miękkiej dolnej części ucha. Zapamiętaj tę temperaturę. Uchem bez problemu odróżnisz różnice w temperaturze 0,2 stopnia Celsjusza. Jak znam życie będziesz musiała coś mieć do pomiaru wilgotności. Może być nawet jakaś waga bo jajka powinny stracić 13% masy do chwili klucia. Jak jest za wilgotno stracą mniej i odwrotnie. Utrata masy powinna być równomierna w całym okresie inkubacji. Pozdrawiam! Quote
Robert ;-) Posted December 22, 2017 Report Posted December 22, 2017 Rolka po papierze toaletowym oraz latarka o mocnym świetle też się przyda , na owoskop szkoda kasy a czymś przeswietlic jajka trzeba DuzyGrzegorz 1 Quote
Tuzon Posted January 2, 2018 Report Posted January 2, 2018 W sumie dobra opcja ale czy nie lepiej jest sprezentować coś kobkretnie dla rodziców a nie inkubator? Quote
tomcio112 Posted January 13, 2018 Report Posted January 13, 2018 Rolniczka i jak prezent dla rodziców, spodobał się, zadowoleni? Czy już zaczęliście okres inkubacji? Quote
ramos24 Posted January 20, 2023 Report Posted January 20, 2023 Na święta mąż podarował mi certyfikat na depilacja laserowa nóg https://laseri.pl/legs.htmlw salonie Laseri w Krakowie. Po pierwszej sesji Twoje dłonie będą gładkie, przetestowałam na sobie, więc mogę śmiało polecić! Quote
Recommended Posts