Jump to content

Recommended Posts

• 3 weeks later...
  • Replies 111
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

minuty 14;12 WAŻNA WYPOWIEDŹ  ja ten program oglądałam przed wizytą panów SS

panowie SS przedsiębiorcy z Wielunia mieli pecha przychodząc do mnie z Umową PRZYRZECZENIA DZIERŻAWY

warto oglądać takie programy ,

ja zwróciłam się do każdej instytucji, fragment odpowiedzi Rzecznika Praw Obywatelskich  znajdziecie na   https://pl-pl.facebook.com/wyrolowani/

a jeżeli chodzi o moje pytanie odnośnie  oznaczeń w e- wniosku o dopłaty unijne w związku z zalesieniem

od 2015 r, 2016 r, 2017 r w okolicy zalesiło działki kilku rolników , żadna z tych działek nie jest oznaczona jodełkami w przeciwieństwie do zalesień już  przekwalifikowanych które następuje w 5-piątym roku uprawy ,działki te są puste w obrysie natomiast moja działka zalesiona w kwietniu 2017 r została już oznaczona jodełkami co wywołało ogromne zdziwienie  u pracownika ARIMR

Posted

Sprawa dla mnie ważna i nagląca. Muszę zakupić wagę, nie mam tylko pojęcia czym różnią się wagi paletowe i platformowe https://gawag.pl/wagi-platformowe-paletowe/. Niby wszystko jest wytłumaczone, ale dla mnie nadal to jedno i to samo. Potrzebuję wagi, na której położę zapakowany szczelnie towar i pomiar będzie szybki - najlepiej od razu po położeniu, żeby czasu nie tracić. Ktoś miał jakieś doświadczenie? Czekam na odpowiedzi i za wszystkie wskazówki jestem wdzięczny. 

Posted

Waga platformowa to klasyczna waga z platformą na której kładziemy ważony przedmiot. Waga paletowa służy do ważenia towaru na palecie. Kształt platformy jest zwykle zbliżony do litery "U". W środek można wjechać "paleciakiem" i postawić ważony przedmiot wraz z paletą na wadze, co nie jest możliwe w przypadku wagi platformowej. Są też "paleciaki" wyposażone w wagę. Pozdrawiam!

Posted

poobrażali się co poniektórzy za  prawdę jaka ujrzała światło dzienne, takiego pozerstwa popieranego przez władzę 

nic dziwnego że właściciele poniższych działek zaśmiewają się w głos w końcu nie każdemu oszustowi władza sprzyja

pani została rolnikiem indywidualnym roku 2018

4) po art. 2 dodaje się art. 2a–2c w brzmieniu: „Art. 2a. 1. Nabywcą nieruchomości rolnej może być wyłącznie rolnik indywidualny, chyba że ustawa stanowi inaczej. Jeżeli nabywana nieruchomość rolna albo jej część ma wejść w skład wspólności majątkowej małżeńskiej wystarczające jest, gdy rolnikiem indywidualnym jest jeden z małżonków.

9) w art. 6 ust. 1 otrzymuje brzmienie: „1. Za rolnika indywidualnego uważa się osobę fizyczną będącą właścicielem, użytkownikiem wieczystym, samoistnym posiadaczem lub dzierżawcą nieruchomości rolnych, których łączna powierzchnia użytków rolnych nie przekracza 300 ha, posiadającą kwalifikacje rolnicze oraz co najmniej od 5 lat zamieszkałą w gminie, na obszarze której jest położona jedna z nieruchomości rolnych wchodzących w skład gospodarstwa rolnego i prowadzącą przez ten okres osobiście to gospodarstwo.”;

00079163/1

00044135/2

00105586/4

ekw.ms.gov.pl.-KSIĘGI WIECZYSTE    

SR1W /00112948/2  

ale żeby nie było że ja tylko na jednych oto kopalnie Panów SS

JODŁOWIEC; SRW1W/00110825/0

CZARNOŻYŁY;SR1W/00035598/9

BAŁUCZ;SR1L/00063025/8

WIERZBOWA

a teraz podam wam księgę wieczystą  świadczącą że ziemie pod obwodnicę Wielunia wykupywano od 2006 roku    

SR1W 00079066/1           ekw.ms.gov.pl.-KSIĘGI WIECZYSTE                                                                                                                       ZASTANAWIAM SIĘ TYLKO DLACZEGO GMINA JUŻ W TYM MOMENCIE NIE WYZNACZYŁA DZIAŁEK POD TERENY GÓRNICZE   PRZECIEŻ urbanice JUŻ ISTNIAŁY  

SR1W /00112948/2 - zakup tych działek jest jednym wielkim oszustwem a to druga dziura przedsiębiorców spod Sieradza  obecny właściciel 
rolniczka indywidualna 2018r.

a jeżeli chodzi o moje pytanie odnośnie  oznaczeń w e- wniosku o dopłaty unijne w związku z zalesieniem

od 2015 r, 2016 r, 2017 r w okolicy zalesiło działki kilku rolników , żadna z tych działek nie jest oznaczona jodełkami w przeciwieństwie do zalesień już  przekwalifikowanych które następuje w 5-piątym roku uprawy ,działki te są puste w obrysie natomiast moja działka zalesiona w kwietniu 2017 r została już oznaczona jodełkami co wywołało ogromne zdziwienie  u pracownika ARIMR

i tak się żeruje na ludziach chorych i biednych najważniejsze wzbogacić bogatych i zniszczyć biednego rolnika , jak by mnie oszukano byłabym teraz biedna i głupia a tak jestem biedna

• 3 weeks later...
Posted

http://www.darmowe-wzory-pism.pl/inne/wzor-wniosku-o-wyrazenie-zgody-zbycie-nieruchomosci-rolnej/

najciekawsze;ZAŁĄCZNIKI które trzeba dołączyć szczególnie STUDIUM i wypis z ewidencji gruntów gdzie widniało grunty orne

zastanawiam się kim trzeba być w Polsce lub jakie trzeba mieć plecy ostatecznie można by się można było zapytać ile trzeba zapłacić  za taki numer jak w Jodłowcu,gmina WIELUŃ,powiat Wieluń

SR1W /00112948/2 - zakup tych działek jest jednym wielkim oszustwem a to druga dziura przedsiębiorców spod Sieradza  obecny właściciel 

https://gratka.pl/ni...erta-archiwalnaogłoszenie nie jest w tej chwili opłacone ale sprawa jest w dalszym ciągu aktualna

Posted

http://www.darmowe-wzory-pism.pl/inne/wzor-wniosku-o-wyrazenie-zgody-nabycie-nieruchomosci-rolnej/

a moi sąsiedzi zdaje się wypełnili to pismo

najciekawsze;ZAŁĄCZNIKI które trzeba dołączyć szczególnie STUDIUM i wypis z ewidencji gruntów gdzie widniało; grunty orne

zastanawiam się kim trzeba być w Polsce lub jakie trzeba mieć plecy ostatecznie można by się można było zapytać ile trzeba zapłacić  za taki numer jak w Jodłowcu,gmina WIELUŃ,powiat Wieluń

https://gratka.pl/ni...erta-archiwalnaogłoszenie nie jest w tej chwili opłacone ale sprawa jest w dalszym ciągu aktualna

warto przejrzeć WNIOSEK i sprawa jasna

• 3 weeks later...
Posted

http://www.darmowe-wzory-pism.pl/inne/wzor-wniosku-o-wyrazenie-zgody-nabycie-nieruchomosci-rolnej/

moi sąsiedzi zdaje się wypełnili to pismo,  [2] Użytki rolne to: grunty orne, sady, łąki trwałe, pastwiska trwałe, grunty rolne zabudowane, grunty pod stawami i grunty pod rowami(fragment tego pisma)

najciekawsze;ZAŁĄCZNIKI które trzeba dołączyć szczególnie STUDIUM i wypis z ewidencji gruntów gdzie widniało; grunty orne

zastanawiam się kim trzeba być w Polsce lub jakie trzeba mieć plecy ostatecznie można by się można było zapytać ile trzeba zapłacić  za taki numer jak w Jodłowcu,gmina WIELUŃ,powiat Wieluń

SR1W /00112948/2 - zakup tych działek jest jednym wielkim oszustwem

https://sprzedajemy.pl/dzialka-pod-wszelakie-przedsiewziecia-jodlowiec-2-1b8e55-nr54049191

4) po art. 2 dodaje się art. 2a–2c w brzmieniu: „Art. 2a. 1. Nabywcą nieruchomości rolnej może być wyłącznie rolnik indywidualny, chyba że ustawa stanowi inaczej. Jeżeli nabywana nieruchomość rolna albo jej część ma wejść w skład wspólności majątkowej małżeńskiej wystarczające jest, gdy rolnikiem indywidualnym jest jeden z małżonków.

9) w art. 6 ust. 1 otrzymuje brzmienie: „1. Za rolnika indywidualnego uważa się osobę fizyczną będącą właścicielem, użytkownikiem wieczystym, samoistnym posiadaczem lub dzierżawcą nieruchomości rolnych, których łączna powierzchnia użytków rolnych nie przekracza 300 ha, posiadającą kwalifikacje rolnicze oraz co najmniej od 5 lat zamieszkałą w gminie, na obszarze której jest położona jedna z nieruchomości rolnych wchodzących w skład gospodarstwa rolnego i prowadzącą przez ten okres osobiście to gospodarstwo.”;

00079163/1

00044135/2

00105586/4

ekw.ms.gov.pl.-KSIĘGI WIECZYSTE    

SR1W /00112948/2  

• 4 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

http://www.geografia24.eu/index.php?strona=_opracowania/geo_270ty_g

http://www.encyklopedialesna.pl/haslo/gleby-brunatne-wylugowane/

II SA/Łd 235/17 - Postanowienie WSA w Łodzi z 2017-09-14

a powyżej w niebieskim linku pierwsze małe  zdjęcie(pierwsze od lewej strony) pan burmistrz kobieta obok niego to zastępca sołtysa - krewna byłego burmistrza obok niej nasz sołtys który zwraca się do mojego sąsiada z działki 145 wujku 

z  zakładu IUNG informacje ;działka 144 -Bw gleby brunatne wyługowane i kwaśne,większość zniszczonej działki 144 leży na piaskach luźnych

SR1W /00112948/2  ekw.ms.gov.pl.-KSIĘGI WIECZYSTE  -       http://www.rp.pl/Ustroj-i-kompetencje/302039999-Jak-kupic-grunt-pod-srodladowymi-wodami-stojacymi.html

ja wiem kogo mam za miedzą ,kim są przedsiębiorcy ich dane ,powiedzcie mi jak zwykły POLAK może udowodnić że nie jest idiotą?

• 3 weeks later...
Posted

mam pytanie - może ktoś z was zna odpowiedź co robi moja księga wieczysta w KW SR1W /00112948/2 sąsiadów? 

zdaje się że na forum udzielał się jakiś prawnik może on mi odpowie na to pytanie

• 1 month later...
  • 4 weeks later...
Posted

ja odnośnie tej flagi biało czerwonej zawieszonej nad wyrobiskiem  KW SR1W /00112948/2 sąsiadów chyba już wiem co chciano  mi przekazać ;

że należę  do POLAKÓW  gorszego sortu a  pani oszust robi przekręt i jest nietykalna  ,

a  niechby  się któryś rolnik odważył  zrobić taki przekręt !

Polak gorszego sortu to ten który nie umie kantować i oszukiwać  , nie jest bogaty więc nie stać  go na sprawiedliwość  nie posiada znajomości  więc od razu typowany jest na ofiarę wszelakich przekrętów  , nie czuję się frajerką bo byłabym nią wtedy gdybym  podpisała kartkę papieru zatytułowaną UMOWA PRZYRZECZENIA DZIERŻAWY 

a przedsiębiorcy by mogli mnie na niej oszukać  , jeżeli  PRDIM i panowie SS się umówili żeby mi dokopać jeżeli sprzedała mnie GMINA  to co może zrobić rolnik -nic

oszuści górą!!!!!!!!!!

oglądając ten reportaż , przypomniała mi się moja sprawa sądowa  i to że sąd administracyjny zabrał mi moje prawa i gdyby nie skład sędziowski ..............

Posted

niestety sama Fundacja nie pomaga osobom prywatnym  tak odpowiedziano mi w mejlu

nikt nie mówi że były minister rolnictwa pan Jurgiel  nie próbował walczyć z chorobą świń  i nawet włożył kij w mrowisko jeżeli chodzi o nowelizację prawa łowieckiego ale niestety poległ a wszyscy wiemy kto trafia do grona łowczych , ja rozumiem tych rolników oni w niektórych przypadkach   utrzymują się z tego i tylko z tego nie każdy jest pozerem

• 3 weeks later...
Posted
TREŚĆ KSIĘGI WIECZYSTEJ NR SR1W/00112948/2, STAN Z DNIA 2018-02-02    UMOWA SPRZEDAŻY/3512/2017/ 2017-08-03

18:59

prowadzonej przez SĄD REJONOWY W WIELUNIU, V WYDZIAŁ KSIĄG WIECZYSTYCH - SR1W

NIERUCHOMOŚĆ GRUNTOWA

Dział I-O Dział I-Sp Dział II Dział III Dział IV

DZIAŁ I-O - OZNACZENIE NIERUCHOMOŚCI

Nr

podstawy

wpisu

Numer bieżący nieruchomości 1 1, 2, 3, 5

Działki ewidencyjne

Lp. 1. ---

Nr

podstawy

wpisu

Numer działki 145/1 1, 2, 3, 5

Obręb ewidencyjny (numer, nazwa) 6, JODŁOWIEC

Położenie (numer porządkowy /

województwo, powiat, gmina,

miejscowość)

Lp. 1. 1

ŁÓDZKIE, WIELUŃSKI, WIELUŃ,

JODŁOWIEC

Sposób korzystania R - GRUNTY ORNE

Przyłączenie (numer księgi wieczystej, z

której odłączono działkę, obszar)

SR1W / 00108492 / 9, 0,7680 HA

Lp. 2. ---

Nr

podstawy

wpisu

Numer działki 146/1 1, 2, 3, 5

miejscowość)

Lp. 1. 1

JODŁOWIEC

SR1W / 00108492 / 9, 0,7783 HA

a później             SR1W /00112948/2           ekw.ms.gov.pl.-KSIĘGI WIECZYSTE    

w związku

z artykułem               ;https://www.rp.pl/Administracja/310179981-Prawo-pierwokupu-przy-sprzedazy-gruntow-pod-niektorymi-wodami.html

mam pytanie do pana Grzegorza do kogo ? lub gdzie ? powinnam złożyć pismo lub się udać by dowiedzieć się na jakiej podstawie sąsiedzi zawodnione wyrobisko określili w ewidencji jako WS - GRUNTY POD WODAMI POWIERZCHNIOWYMI STOJĄCYMI

• 2 weeks later...
Posted

dziś wpłynęły mi pieniążki z zaliczki z dopłat unijnych i po raz kolejny  mnie okradziono , nie jest to duża kwota dla oszustów ale dla mnie która ma chorą matkę każdy grosz się liczy,

jak  po raz 2 zalesiałam kazano mi spierdalać z części działki bo nadleśnictwo i starostwo zakładało że sprawę w  sądzie przegram ,a teraz to 

co okradacie biednych i chorych na tym polega prawo w Polsce?

• 3 weeks later...
Posted

https://sprzedajemy.pl/dzialka-pod-wszelakie-przedsiewziecia-jodlowiec-2-1b8e55-nr54049191

https://www.morizon.pl/oferta/sprzedaz-dzialka-wielunski-wielun-22430m2-mzn2028216688

TREŚĆ KSIĘGI WIECZYSTEJ NR SR1W/00112948/2, STAN Z DNIA 2018-02-02    UMOWA SPRZEDAŻY/3512/2017/ 2017-08-03
18:59
prowadzonej przez SĄD REJONOWY W WIELUNIU, V WYDZIAŁ KSIĄG WIECZYSTYCH - SR1W
NIERUCHOMOŚĆ GRUNTOWA
Dział I-O Dział I-Sp Dział II Dział III Dział IV
DZIAŁ I-O - OZNACZENIE NIERUCHOMOŚCI
Nr
podstawy
wpisu
Numer bieżący nieruchomości 1 1, 2, 3, 5
Działki ewidencyjne
Lp. 1. ---
Nr
podstawy
wpisu
Numer działki 145/1 1, 2, 3, 5
miejscowość)
Lp. 1. 1
JODŁOWIEC
SR1W / 00108492 / 9, 0,7680 HA
Lp. 2. ---
Nr
podstawy
wpisu
Numer działki 146/1 1, 2, 3, 5
miejscowość)
Lp. 1. 1
JODŁOWIEC
SR1W / 00108492 / 9, 0,7783 HA

a później             SR1W /00112948/2           ekw.ms.gov.pl.-KSIĘGI WIECZYSTE