Jump to content

https://www.facebook.com/wyrolowani/-geszeft w łódzkim

Recommended Posts

Posted

jak widzicie nie chcąc wpaść w gówno tonę w szambie po uszy a jeśli chodzi o właścicieli działki 146 /2 mają tyle wspólnego z rolnictwem (teraz powiem dosadnie) co alfons z nierządem czerpie on co prawda z tej działalności korzyści ale sam dupy nie daje

• 2 weeks later...
Posted

sąsiadów w GRATCE już nie ma zastanawiam się dlaczaego ?  na stronie ogłoszeń byliśmy sąsiadami miesiąc a nawet dłużej i jeden wpis na FORUM i sąsiadów już nie ma   :s 

jestem wam winna wyjaśnienie skąd wzięła się kosa tzn.cyfra 7 w cenie działki wszystko zaczęło się od rozmowy podczas której pan przedsiębiorca oświadczył w obecności kilku osób że ja zażądałam od niego za 1 ha ziemi 360 tyś złotych, skoro biznesmen osoba która prowadzi swą działalność na rynku polskim od co najmniej 1997 r. wie przecież co mówi ( to pewno ma twardy dowód)

moja działka ma 3.59 ha więc sami widzicie  ;        2 ha x 360 tyś a reszta  czyli teren z zabudową za FRIKO

Posted

z powodów czysto technicznych ogłoszenie  ;     http://dom.gratka.pl...-jodlowiec.html    wygasło   ogłoszenie dziś aktualne poniżej  ;                                                            http://dom.gratka.pl/dzialki-grunty-sprzedam/lista/,,%C5%82%C3%B3dzkie_jod%C5%82owiec,lok.htm

dlaczego w tytule ogłoszenia słowo" inna" zamiast rolna faktycznie jest działką rolną lecz sami przyznacie dla rolnictwa straconą

z jednej strony gdybym była marzycielką mogłabym widzieć łany żyta kołyszące się na moim polu jednak rzeczywistość  jest zgoła inna

działka obkopana woda zawsze poniżej dwóch metrów a wszystko moja wina po prostu głupi chłopek nie dał się oszukać więc musi go spotkać zasłużona kara i przypomina mi się w tym momencie fragment z kabaretu TEY "idę a leją zasłużonych" 

Posted

Podkusiło mnie kiedyś napisać do ukur i zadać pytanie komu mam sprzedać część działki (bo przecież zawsze można ją podzielić) obkopaną przez przedsiębiorców           http://dom.gratka.pl/tresc/407-75250585-lodzkie-jodlowiec.html       przeczytajcie co mi odpisano;

Odpowiedź z portalu Gospodarstwopolska.pl
Odebrane
x

profile_mask2.png
ukur <ukur@anr.gov.pl>
18.07.2016
cleardot.gif

cleardot.gif
cleardot.gif
 do
cleardot.gif

W odpowiedzi na zgłoszone zapytanie

Agencja Nieruchomości Rolnych uprzejmie informuje, iż nie zajmuje się pośrednictwem w sprzedaży gruntów prywatnych. Tego typu działalnością zajmują się pośrednicy w obrocie nieruchomościami lub agencje obsługi nieruchomości, działające na określonym terenie Proponujemy również zwrócić się do gminy, w której znajduje się przedmiotowa nieruchomość, z prośbą o umożliwienie wywieszenia na tablicy ogłoszeń stosownego ogłoszenia dotyczącego sprzedaży tej działki. 
Sformułowane pytanie jest na tyle ogólne, „możliwość odsprzedaży-sprzedaży” nie wiadomo do jakiego stanu prawnego się odnosi, czy dotyczy też faktycznej transakcji ?  Agencja nie może zajmować jednoznacznego stanowiska lub wydawać opinie bez jakichkolwiek dokumentów w sprawie.
Nie miej jednak przedstawiamy szczegółowe wyjaśnienia związane z pytaniem. ANR dysponuje szeregiem uprawnień, które są określone w odrębnych ustawach na podstawie, których może, w określonych przypadkach nabywać grunty do Zasobu Własności Rolnej Skarbu Państwa. 
Zgodnie z ustawą z dnia 11 kwietnia 2003 r. o kształtowaniu ustroju rolnego (Dz. U. z 2012 r. poz. 803 z późn.zm z 27.04.2016 r. poz. 585) zwanej dalej UKUR w określonych wypadkach, przy sprzedaży nieruchomości rolnych Agencji przysługuje możliwość (nie „obowiązek”) skorzystania z prawa pierwokupu (art. 3 ustawy) na warunkach określonych w umowie sprzedaży pomiędzy stronami - nabycia takich gruntów do Zasobu Własności Rolnej Skarbu Państwa. Niektóre transakcje zbycia nieruchomości rolnej wyłączone są z ww. uprawnień np. gdy nabywcą jest np. rolnik indywidulany w rozumieniu ustawy lub osoba bliska zbywcy. 
Umowy, do których ANR ma możliwość nabycia są przedmiotem analizy przez nasze jednostki terenowe, pod kątem celowości skorzystania z przysługujących uprawnień Agencji. Obejmuje ona w szczególności badanie popytu na grunty na danym terenie ze strony rolników indywidualnych, dostępność gruntów Zasobu Własności Rolnej Skarbu Państwa, ocenę ekonomiczną transakcji (cena, warunki zapłaty), aktualne możliwości finansowe Agencji oraz występujące obciążenia lub ograniczenia na nieruchomości. Również w wypadku przeniesienia własności na podstawie innego niż sprzedaż zdarzenia prawnego (art. 4 np. darowizna) ANR może złożyć oświadczenie o nabyciu jej za zapłatą równowartości odpowiadającej jej wartości rynkowej – jeśli wartość ta nie wynika z treści czynności prawnej, równowartość tę Agencja określa przy zastosowaniu sposobów jej ustalania przewidzianych w przepisach o gospodarce nieruchomościami – wartość tę określa niezależny rzeczoznawca majątkowy. 
Natomiast zgodnie z ustawą z dnia 19 października 1991 r. o gospodarowaniu nieruchomościami rolnymi Skarbu Państwa (Dz. z 2015 r. poz. 1014 z późn.zm z 27.04.2016 r. poz. 585) zwanej dalej UGNRSP w określonych wypadkach na podstawie art. 29 ust. 4 Agencji przysługuje prawo pierwokupu na rzecz Skarbu Państwa przy odsprzedaży nieruchomości przez nabywcę w okresie 5 lat od nabycia tej nieruchomości od Agencji. Dodatkowo ANR na podstawie art. 32a powyższej ustawy Agencja może nabywać nieruchomości na własność Skarbu Państwa, jeżeli wymaga tego realizacja zadań określonych w ustawie, w tym szczególnie zadań w zakresie powiększania już istniejących gospodarstw rodzinnych. Nabycie nieruchomości następować może po cenie określonej zgodnie z art. 30, pomniejszonej o kwotę równą wartości obciążeń nieruchomości, czyli na podstawie wartości określonej przez rzeczoznawcę majątkowego. 
 W niektórych wypadkach ANR przysługuje również umowne prawo odkupu, które dotyczy nieruchomości rolnych nabytych od ANR. Zastrzeżenie prawa odkupu wywołuje taki skutek, że w ciągu zastrzeżonego terminu (do 5 lat), w dowolnej chwili sprzedawca przez oświadczenie woli złożone kupującemu doprowadza do sprzedaży odwrotnej (art.593 i następne Kodeksu cywilnego). Prawo odkupu ma charakter akcesoryjny, tzn. nie może ono powstać bez zawarcia umowy głównej.  Odkup nie może być zrealizowany tam, gdzie nie było wcześniej umowy sprzedaży zawartej z ANR. Regulacja wykonania prawa odkupu przewiduje obowiązek przeniesienia na sprzedawcę z powrotem własności rzeczy kupionej za zwrotem ceny i kosztów sprzedaży oraz zwrotem nakładów koniecznych, o ile te ostatnie zwiększyły wartość rzeczy. W umowach zawieranych z ANR z reguły określona jest cena i warunki wykonania prawa odkupu. 

Jednostkami organizacyjnymi ANR są właściwe w kwestii wykonywania prawa pierwokupu i wykupu określonych w UKUR i nabycia z UGNRSP i odkupu  – tj. Oddziały Terenowe i Filie Agencji, właściwe ze względu na miejsce położenia nieruchomości. Do wykonywania wszelkich czynności faktycznych i prawnych związanych z wykonaniem ww. praw w tym składania notarialnego oświadczenia o wykonaniu tego prawa, uprawniony jest dyrektor oddziału terenowego (z-ca dyrektora oddziału terenowego kierujący filią) ANR, na podstawie pełnomocnictwa Prezesa. W związku z tym, stosowne zawiadomienia należy w tym wypadku skierować do ww. Oddziału.

---

Wiadomość została wygenerowana automatycznie w odpowiedzi na Państwa zgłoszenie, z portalu gospodarstworolne.pl prosimy na nią nie odpowiadać.

Niniejsza odpowiedź ma jedynie charakter informacyjny i niestanowi interpretacji prawa. Pracownicy Agencji nie mogą udzielać porad dotyczących wyboru najkorzystniejszego sposobu postępowania. Jednocześnie, ANR informuje, że zainteresowany wszelkie działania podejmuje na własne ryzyko.

• 4 weeks later...
  • 1 month later...
  • 4 months later...
Posted

http://www.geografia24.eu/index.php?strona=_opracowania/geo_270ty_g

http://www.encyklopedialesna.pl/haslo/gleby-brunatne-wylugowane/

II SA/Łd 235/17 - Postanowienie WSA w Łodzi z 2017-09-14

http://www.dzienniklodzki.pl/strefa-agro/wiadomosci/a/dozynki-gminy-wielun-w-siencuzdjecia,12381608/

a powyżej w niebieskim linku pierwsze małe  zdjęcie(pierwsze od lewej strony) pan burmistrz kobieta obok niego to zastępca sołtysa - krewna byłego burmistrza obok niej nasz sołtys który zwraca się do mojego sąsiada z działki 145 wujku 

z  zakładu IUNG informacje ;działka 144 -Bw gleby brunatne wyługowane i kwaśne,większość zniszczonej działki 144 leży na piaskach luźnych

SR1W /00112948/2 ekw.ms.gov.pl.-KSIĘGI WIECZYSTE   http://www.rp.pl/Ust...-stojacymi.html

ja wiem kogo mam za miedzą ,kim są przedsiębiorcy ich dane ,powiedzcie mi jak zwykły POLAK może udowodnić że nie jest idiotą?

• 2 months later...
Posted

wiecie co sąsiedzi na swym wyrobisku zamontowali wczoraj maszt biało czerwony a na nim powiewa POLSKA flaga i teraz naprawdę czuję że mieszkam w POLSCE bo do tej pory ?????????????????? gzie ja mieszkałam?

zastanawiam się co sąsiedzi tym gestem chcą mi przekazać panie Grzegorzu

• 3 weeks later...
Posted

wiem o wszystkich wizytach w Wieluniu i jego okolicach ważnych tego kraju , ponieważ za każdym razem z takiej wizyty  są filmy , zdjęcia i komentarze

począwszy od otwarcia obwodnicy Wielunia kiedy trzech dżentelmenów   odwiedziło  wyrobiska w Jodłowcu 

TREŚĆ KSIĘGI WIECZYSTEJ NR SR1W/00112948/2, STAN Z DNIA 2018-02-02    UMOWA SPRZEDAŻY/3512/2017/ 2017-08-03
18:59
prowadzonej przez SĄD REJONOWY W WIELUNIU, V WYDZIAŁ KSIĄG WIECZYSTYCH - SR1W
NIERUCHOMOŚĆ GRUNTOWA
Dział I-O Dział I-Sp Dział II Dział III Dział IV
DZIAŁ I-O - OZNACZENIE NIERUCHOMOŚCI
Nr
podstawy
wpisu
Numer bieżący nieruchomości 1 1, 2, 3, 5
Działki ewidencyjne
Lp. 1. ---
Nr
podstawy
wpisu
Numer działki 145/1 1, 2, 3, 5
Obręb ewidencyjny (numer, nazwa) 6, JODŁOWIEC
Położenie (numer porządkowy /
województwo, powiat, gmina,
miejscowość)
Lp. 1. 1
ŁÓDZKIE, WIELUŃSKI, WIELUŃ,
JODŁOWIEC
Sposób korzystania R - GRUNTY ORNE
Przyłączenie (numer księgi wieczystej, z
której odłączono działkę, obszar)
SR1W / 00108492 / 9, 0,7680 HA
Lp. 2. ---
Nr
podstawy
wpisu
Numer działki 146/1 1, 2, 3, 5
Obręb ewidencyjny (numer, nazwa) 6, JODŁOWIEC
Położenie (numer porządkowy /
województwo, powiat, gmina,
miejscowość)
Lp. 1. 1
ŁÓDZKIE, WIELUŃSKI, WIELUŃ,
JODŁOWIEC
Sposób korzystania R - GRUNTY ORNE
Przyłączenie (numer księgi wieczystej, z
której odłączono działkę, obszar)
SR1W / 00108492 / 9, 0,7783 HA

a później

http://www.orzeczenia-nsa.pl/postanowienie/ii-sa-ld-235-17/miejscowy_plan_zagospodarowania_przestrzennego_skargi_na_uchwaly_rady_gminy_w_przedmiocie_art_i/248258.html

a później

http://www.kancelariasznajder.pl/index.php/aktualnosci/9-artykuly/251-decyzja-ustalajaca-charakter-wod-w-nowym-prawie-wodnym

SR1W /00112948/2  ekw.ms.gov.pl.

A wszystko dlatego że nie podpisałam umowy przyrzeczenia dzierżawy sporządzonej na kartce papieru  

w Polsce oszust to człowiek przedsiębiorczy a jeszcze wspomagany przez władzę , układy i kasę jest nie do ruszenia 

Posted

chcę tylko dodać że między tym ;TREŚĆ KSIĘGI WIECZYSTEJ NR SR1W/00112948/2, STAN Z DNIA 2018-02-02    UMOWA SPRZEDAŻY/3512/2017/ 2017-08-03

a tym

SR1W /00112948/2  ekw.ms.gov.pl.

w  październiku  2017 r pojawiła się w Jodłowcu  i Sieńcu geodezja wymierzano pola i wprowadzano do KW nowe dane  i tak się zastanawiam kto pomógł w oszustwie sąsiadom?