Jump to content

Recommended Posts

• 7 months later...
Posted
No tak ale technicznie są zaawansowane mój plastyk kosztował ponad 4stówy kilka lat temu ale nim bym nie ryzykował ,mimo że sterownik mam dobry ,do tego dochodzi temat stałej dostawy prądu? U mnie to czasem i dwa nie ma prądu ,ja już bym wolał kupić piskle choć cena spora,a za dorosłego trzeba dać 600-800 zł
  • 4 years later...
Posted

Inkubator do jaj to super sprawa i jak ma się swoje lęgi, to jest nie do porównania z kupnymi pisklętami. Bierzesz inkubator wkładasz jaja i masz satysfakcje i przyjemność z doglądania i zaglądania do inkubatora. To jest tak jakbyś chciał porównać jajka swoje i kupne. Jak policzysz ile kosztuje czasu i pieniędzy doglądanie tych kilku kur to na pewno bardziej się opłaca iść do Dino i kupić wytłaczankę jajek. A tak to chodzenie zaglądanie do kurnika, pasze trzeba dać napoić, a to ze kury mają katar itp.  

Inkubator do jaj - to super sprawa

Ja żeby inkubować jajka swoich bażantów kupiłem wylęgarkę kilkanaście chyba lat temu dokładnie taki jak ten inkubator do jaj automatyczny tylko że grzałka kwadratowa i kolor inny. Nie trzeba wcale wydawać za niego dużo za 4 stówki można lęgnąć pisklęta samemu. Wtedy jak kupiłem ten inkubator to wylęgłem sobie a potem sąsiadom. Teraz każdy ma swój i sam sobie kluje jajka. Frajda jest większa wycieczka do Warszawy:) emocje też są.