wrona321 Posted August 10, 2018 Author Report Posted August 10, 2018 gratuluję wszystkim udanych lęgów tegorocznych Quote
rolniczka_585 Posted March 12, 2019 Report Posted March 12, 2019 moi drodzy jutro rozpoczynam pierwszą w tym sezonie inkubację. 25 jaj na dobry początek czeka Quote
rolniczka_585 Posted March 13, 2019 Report Posted March 13, 2019 dzięki - mam nadzieję że lęgi będą tak dobre jak w zeszłym roku. Strasznie kusi mnie inkubacja emu, ale mąż nie pozwala Quote
Robert ;-) Posted March 13, 2019 Report Posted March 13, 2019 No ale do emu trzeba porządny inkubator,ale ptaki są super moje padły ale były super Quote
rolniczka_585 Posted March 13, 2019 Report Posted March 13, 2019 w inkubatorze ibator home widziałam na grupach fb że klują z powodzeniem. Na 4 jajka 3 wyklute Quote
Robert ;-) Posted March 13, 2019 Report Posted March 13, 2019 No tak ale technicznie są zaawansowane mój plastyk kosztował ponad 4stówy kilka lat temu ale nim bym nie ryzykował ,mimo że sterownik mam dobry ,do tego dochodzi temat stałej dostawy prądu? U mnie to czasem i dwa nie ma prądu ,ja już bym wolał kupić piskle choć cena spora,a za dorosłego trzeba dać 600-800 zł Quote
rolnik1500 Posted March 11, 2024 Report Posted March 11, 2024 Inkubator do jaj to super sprawa i jak ma się swoje lęgi, to jest nie do porównania z kupnymi pisklętami. Bierzesz inkubator wkładasz jaja i masz satysfakcje i przyjemność z doglądania i zaglądania do inkubatora. To jest tak jakbyś chciał porównać jajka swoje i kupne. Jak policzysz ile kosztuje czasu i pieniędzy doglądanie tych kilku kur to na pewno bardziej się opłaca iść do Dino i kupić wytłaczankę jajek. A tak to chodzenie zaglądanie do kurnika, pasze trzeba dać napoić, a to ze kury mają katar itp. Inkubator do jaj - to super sprawaJa żeby inkubować jajka swoich bażantów kupiłem wylęgarkę kilkanaście chyba lat temu dokładnie taki jak ten inkubator do jaj automatyczny tylko że grzałka kwadratowa i kolor inny. Nie trzeba wcale wydawać za niego dużo za 4 stówki można lęgnąć pisklęta samemu. Wtedy jak kupiłem ten inkubator to wylęgłem sobie a potem sąsiadom. Teraz każdy ma swój i sam sobie kluje jajka. Frajda jest większa wycieczka do Warszawy:) emocje też są. Quote
Recommended Posts