Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witajcie, 

Mam stary sad z wiśniami- ok. 100 drzewek, jednak co roku coraz to słabiej obradzają, kilka drzewek zawsze wypadnie. W tym roku cena za wiśnie była ok, ale było ich strasznie mało. Planujemy z mężem pozbyć się wiśni, a w ich miejsce posadzić coś nowego. Zastanawialiśmy się nad borówką, bądź jagodą kamczacką. Co o tym sądzicie? A może są inne owoce o których warto pomyśleć. 

Posted

drewno z wiśni będzie dobre do wędzarni :) jeżeli chodzi o uprawę to ja postawiłbym na jagodę kamczacką , jest łatwa w utrzymaniu i jeszcze niezbyt wielu ją uprawia

Posted

A czy to musi być dokładnie jakiś owoc? Jagoda też potrzebuje odpowiednio nawożoną ziemię, trzeba pilnować i dbać, pytanie czy macie na to czas?

Może lepiej zasadzić sobie szkółkę leśną? Choinki można sprzedawać na Święta, tym bardziej praktycznie nie trzeba nad nimi chodzić rosną same ;) Sadzonki można kupić hurtowo w bardzo niskich cenach, jeśli nie macie działki ogrodzonej wystarczy ją ogrodzić ja jakąś zwykłą siatką leśną i juz :) Może pomyślijcie nad tym pomysłem :) 

Zimą u nas choinka na święta wysokość 150 cm sprzedawana jest za 100-120 zł , więc sadzonki na bank wam się zwrócą

• 2 months later...