grzesiek12031980 Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 Co sądzicie o nowych pomysłach naszego genialnego rządu na zmiany w KRUS-ie? Quote
Ojciec Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 Fajna rzecz nie będzie nam się nudziło będziemy musieli z cisnąć zwieracze i płacić. Nie mówiąc już o powiększeniu dochodów a co za tym idzie zaciągnięcia kolejnych kredytów itd. i kółeczko się zamyka. Quote
grzesiek12031980 Posted January 4, 2012 Author Posted January 4, 2012 Tak tylko ze znow zaplacimy za pseudorolnikow co maja po hektarze Quote
Ojciec Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 Tak ma być biedni mają pozostać biedni a bogaci mają się wzbogacić jeszcze bardziej. Quote
grzesiek12031980 Posted January 5, 2012 Author Posted January 5, 2012 Dokładnie.Wszyscy taksowkarze,sklepikarze,własciciele szwalni pozostaja bezkarni.Kupuje taki jeden z drugim hektar ziemii i udaje wariata czesto nie wiedzac gdzie ta ziemia wogole sie znajduje. Quote
Kropacz Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Szczerze mówiąc nie wiem do końca jakie to mają być zmiany. Może ktoś je konkretnie wypisać? Bo ja z tego co słysze to chodzi o jakąś złotówkę od hektara. ja się boje że ta złotówka to po to żeby nas przyzwyczaić do płacenia. Potem jak już wprowadzą opłatę to juz ją podwyższać to nie ma juz takiego problemu. najpierw złotówka potem 1,2zł,.... 1,95zł ... itd. Quote
Ojciec Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Z tego co mi wiadomo aczkolwiek nie jest to pewna informacja ma wzrosnąć składka ubezpieczeniowa i tak:-do 6 ha składka nie ulegnie zmiane-od 6 do 15 ha składka wzrośnie o 15 zł na osobę-pow 15 ha składka wzrośnie o 30 zł na osobę Nie są to pewne w 100% informacje może ktoś się lepiej orientuje. I jeszcze jedno to podobno jest pomysł i będzie testowany w tym roku na przyszły rok ma się to zmienić ale nie wiadomo w jakim kierunki Quote
grzesiek12031980 Posted January 5, 2012 Author Posted January 5, 2012 Malo to wcale nie jest... Quote
beti72 Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 Witam Ja z kolei słyszałam iż, - do 6 ha nie będzie rolnik płacił - powyżej 6 ha po 1 zł od ha, razy liczba dorosłych osób w gospodarstwie Moim zdaniem chcą zarobić na tych najbiedniejszych czyli rolnikach bo z nich najłatwiej ciągnąć kasę... Quote
Ojciec Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 Zawsze najlepiej zarabiało się na rolnikach nie bez powodu w Polsce powstało tyle prywatnych zamków. Quote
muzyk Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 Bo to jest wina rolników i ludzi żyjących na wsi.Czerwoni tak wpoili rolnikom posłuszeństwo że największe obćążenia przyjmą,niezależnie która partia będzie żądzić.Najwyższy czas skończyć z tym i tym rządem również.Pozdrawiam. Quote
Recommended Posts