Jump to content

Recommended Posts

Posted
Fajna rzecz nie będzie nam się nudziło będziemy musieli z cisnąć zwieracze i płacić. Nie mówiąc już o powiększeniu dochodów a co za tym idzie zaciągnięcia kolejnych kredytów itd. i kółeczko się zamyka.
Posted
Szczerze mówiąc nie wiem do końca jakie to mają być zmiany. Może ktoś je konkretnie wypisać? Bo ja z tego co słysze to chodzi o jakąś złotówkę od hektara. ja się boje że ta złotówka to po to żeby nas przyzwyczaić do płacenia. Potem jak już wprowadzą opłatę to juz ją podwyższać to nie ma juz takiego problemu. najpierw złotówka potem 1,2zł,.... 1,95zł ... itd.
Posted

Z tego co mi wiadomo aczkolwiek nie jest to pewna informacja ma wzrosnąć składka ubezpieczeniowa i tak:

-do 6 ha składka nie ulegnie zmiane

-od 6 do 15 ha składka wzrośnie o 15 zł na osobę

-pow 15 ha składka wzrośnie o 30 zł na osobę

Nie są to pewne w 100% informacje może ktoś się lepiej orientuje.

I jeszcze jedno to podobno jest pomysł i będzie testowany w tym roku na przyszły rok ma się to zmienić ale nie wiadomo w jakim kierunki

Posted

Witam

Ja z kolei słyszałam iż,

- do 6 ha nie będzie rolnik płacił

- powyżej 6 ha po 1 zł od ha, razy liczba dorosłych osób w gospodarstwie

Moim zdaniem chcą zarobić na tych najbiedniejszych czyli rolnikach bo z nich najłatwiej ciągnąć kasę...

Posted
Bo to jest wina rolników i ludzi żyjących na wsi.Czerwoni tak wpoili rolnikom posłuszeństwo że największe obćążenia przyjmą,niezależnie która partia będzie żądzić.Najwyższy czas skończyć z tym i tym rządem również.Pozdrawiam.