wiarygodny12 Posted January 7, 2018 Report Posted January 7, 2018 Witam ,Niedługa muszę do ARIMR zawieźć Sprawozdanie z realizacji biznes planu(Młody Rolnik PROW 2007-2013 ) , nie wiem jak się do tego zabrać, wcześniej robiła mi to osoba która ma doświadczenie w takich wnioskach niestety już nie może mi pomóc . Czy ktoś mógłby mi w tym pomóc bardzo byłbym wdzięczny . Pozdrawiam Quote
DuzyGrzegorz Posted January 7, 2018 Report Posted January 7, 2018 To nic trudnego. Zwróć uwagę aby zgadzało się z biznesplanem, wnioskami o dopłaty i zgłoszeniami przemieszczeń do ARiMR. Ja mieszkam daleko od Ciebie, choć bywam w Piotrkowie Trybunalskim. Pozdrawiam! Quote
wiarygodny12 Posted January 8, 2018 Author Report Posted January 8, 2018 Dziękuje za odpowiedź. Ja w biznesplanie miałem tylko produkcje roślinną i zakupiłem maszyny ( pług obrotowy ,brony polowe ,opryskiwacz, podajnik ślimakowy do załadunku silosów, oraz zakup 3 silosów zbożowych pojemność niecałe 20 ton w każdym) .Jak wylicza się to ESU ? spr_z_rea_biznesplanu_bhj.doc Quote
DuzyGrzegorz Posted January 8, 2018 Report Posted January 8, 2018 Skorzystaj z jakiegoś kalkulatora ESU. Sporo tego w sieci. Nie czekaj do samego końca tylko wcześniej złóż żebyś miał czas na uzupełnienia w razie czego. Pozdrawiam! Quote
wiarygodny12 Posted January 8, 2018 Author Report Posted January 8, 2018 Czyli jak będę miał jakieś błędy to będą mnie wzywać ? Quote
DuzyGrzegorz Posted January 8, 2018 Report Posted January 8, 2018 Tak. Muszą Ci dać co najmniej 7 dni. Pozdrawiam! Quote
wiarygodny12 Posted January 9, 2018 Author Report Posted January 9, 2018 Czyli jak będę wyliczał sobie te ESU to wszystkie te uprawy które zasieje w tym roku oraz które zasiałem jesienią 2017 roku po prostu podać w tym kalkulatorze i wyliczyć tak? Czy tylko podać część upraw żeby było to 4 ESU czy wszystko ? Czy podobnie jak we wniosku o dopłaty bezpośrednie , i to musi się zgadzać z tym z co jest wyliczone w biznes planie ? Quote
DuzyGrzegorz Posted January 9, 2018 Report Posted January 9, 2018 Musi się zgadzać z wnioskami o dopłaty i nie różnić się więcej niż 30% z biznesplanem o ile nie zgłaszałeś do dyrektora oddziału ARiMR odstępstw. Daj jakiś kontakt to postaram się Ci pomóc. Pozdrawiam! Quote
wiarygodny12 Posted January 9, 2018 Author Report Posted January 9, 2018 Musi się zgadzać z wnioskami o dopłaty i nie różnić się więcej niż 30% z biznesplanem o ile nie zgłaszałeś do dyrektora oddziału ARiMR odstępstw. Daj jakiś kontakt to postaram się Ci pomóc. Pozdrawiam!Super, fajnie , że jest osoba która chce mi pomóc się z tym uporać , pisałem do ARIMR w Kielcach na meila już ze 2 wiadomości i miesiąc czasu nie odpowiadają stwierdziłem , że skoro są tak bardzo zajęci to trzeba szukać pomocy gdzieś indziej dlatego dobrze ,że do tego forum dołączyłem. Oto mój email: kubica.15.dw@gmail.com Quote
wiarygodny12 Posted January 17, 2018 Author Report Posted January 17, 2018 Panie Grzegorzu napisałem do Pana meila już z tydzień temu czy doszedł ?? Pozdrawiam Quote
Marzena85 Posted January 23, 2019 Report Posted January 23, 2019 Witam! czy jest tu ktoś kto by mógł mi pomóc wyliczyć ESU z 3 lat? Quote
Vademecum Posted January 23, 2019 Report Posted January 23, 2019 idź do doradcy bo tylko niektórzy to ogarniają, Quote
Recommended Posts