Robert ;-) Posted January 16, 2018 Report Posted January 16, 2018 Do każdego zachodniego części będą drogie ,choć wyboru nie ma raczej aby było dobrze i tanio trakcja mieć mocną i komfortową maszynę trzeba becelowac , a ze sprzętem bywa różnie nawet nowe się psują, a używki zależy jak ktoś to wcześniej szanował Quote
sewus8 Posted January 31, 2018 Report Posted January 31, 2018 możliwości jest tyle, że trudno Ci doradzić, bo możesz kupić Belarusa z Białorusi nowego za 80tys lub Fendt Vario za 700 tys. Radzę poszukać sprzedawcy który mimo używanego sprzętu daje gwarancję. Quote
JakubR Posted February 8, 2018 Report Posted February 8, 2018 polecam od siebie deutza silnik chłodzony powietrzem i bardzo mało awaryjny, chyba że ktoś katował non stop... u mnie przy 14 ha łąki używany jest tylko dx 4.51 od 6 lat bez awarii jedyna jaka była to uszkodzenie skrzyni (handlarz włożył tryb od pokrewnego modelu i się posypało) Quote
kubusjettaII Posted February 8, 2018 Report Posted February 8, 2018 Proponuję Fendt 711 lub jakąś Renault... Quote
Kuar_pl Posted February 13, 2018 Report Posted February 13, 2018 W tym przypadku kluczowy jest budżet jaki jesteś w stanie przeznaczyć na zakup ciągnika, bo od tego należy zacząć. Patrz też na dostępność części bo potem można się zdziwić również w kwestii ich ceny. Quote
ewamalowana Posted February 24, 2018 Report Posted February 24, 2018 W tym przypadku kluczowy jest budżet jaki jesteś w stanie przeznaczyć na zakup ciągnika, bo od tego należy zacząć. Patrz też na dostępność części bo potem można się zdziwić również w kwestii ich ceny.Zgadzam się, ze warto wziąć wiele czynników pod uwagę i nie jest to tylko cena. Dostępność części moim zdaniem jest kluczowa, bo w razie awarii trzeba się z tym bujać, albo czekać bardzo długo. Powiem szczerze, ze warto wziać też pod uwagę jakość podzespołów, a nawet kół. Quote
Vademecum Posted February 24, 2018 Report Posted February 24, 2018 Eh, opony bardzo dobre ale za cene parki kupi ciagnik. Quote
ali Posted February 24, 2018 Report Posted February 24, 2018 każdy zadbany w swojej klasie będzie dobry.,ostatnio polerowałem jednego IHC lata 70te , stan techniczny idealny i co ciekawe był serwisowany do końca Quote
edek Posted February 26, 2018 Report Posted February 26, 2018 Zetor 7211 i wszytko pod niego, ale zostanie wymieniony cały park maszynowy pod nowy ciagnik...będziesz potem chciał sprzedać zetorka ? Quote
Hubi77 Posted February 26, 2018 Report Posted February 26, 2018 Maszyny używane dostaniecie w Agromixie http://agromix.agro.pl/ Czasem uda tam się trafić na naprawdę niezłe ceny. Ja biorę też od nich części no i oczywiście nówki sztuki też tam dostaniecie. Quote
kubusjettaII Posted March 3, 2018 Report Posted March 3, 2018 ..będziesz potem chciał sprzedać zetorka ?ja Ci sprzedam swojego kolego... Quote
Recommended Posts