magdalenasles Posted January 12, 2018 Report Posted January 12, 2018 Cześć? Ile macie zwierząt i ile pól do obrobienia? Quote
magdalenasles Posted January 13, 2018 Author Report Posted January 13, 2018 U mnie tak: POLA 10 ha w 6 kawałkach, trochę lasu Produkcja roślinna to przede wszystkim pszenżyto i ziemniaki (irga, ametyst) Areał uprawiany zajmuje ok. 10 ha plus trochę lasu MASZYNY Ciągniki: -URSUS C360 -URSUS C330 Rozrzutnik obornika: -jednoosiowy 5t Przyczepy: -4,5 tony wywrotka -2x Autosan 6t Kosiarka: -rotacyjna Maszyna zbierająca: -tradycyjna polska Pługi: -3 skibowy zagonowy -2 skibowy zagonowy -5 skibowy zagonowy podorywkowy ZWIERZĘTA: 10 tuczników, 3 maciory, 5 byków. a u was? Kto też zajmuje się małym gospodarstwem? Quote
DuzyGrzegorz Posted January 13, 2018 Report Posted January 13, 2018 17 ha w jednym kawałku. Z istotniejszych maszyn to kombajn zbożowy i kombajn ziemniaczany, przyczepa. Chowu zwierząt nie prowadzę z wyjątkiem drobiu ozdobno-użykowego. Pozdrawiam! Quote
Robert ;-) Posted January 13, 2018 Report Posted January 13, 2018 Swojego 9ha uprawnego w 6kawalkach, mam zwierzęta konie krowy drób i tego najwięcej ;-) a maszyny takie jakie trzeba, sporo by pisać Quote
ali Posted January 13, 2018 Report Posted January 13, 2018 zapomniałem trzy koty i dwa psy , jeden mieszaniec z schroniska , drugi to pinczer miniaturowy ( Ratlerek) wyjątkowy bo cały czarny z białym krawatem Quote
Wyrolowani Posted January 15, 2018 Report Posted January 15, 2018 ja mam mniej ha od dużego Roberta a hodowla identyczna pomniejszona do 1 szt tzn.1 krowa i 1 koń a reszta drób i oczywiście koty za to brak mysz Quote
Recommended Posts