Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam , poradźcie mi bo mam zamiar kupić rozsiewacz i raczej polski tylko mam dylemat czy na taśmę czy na łańcuch nie mam żadnego doświadczenia który będzie lepszy do wapna może czasami do nawozów 

Posted

miałem jeden i drugi. Mniej problematyczny jest na taśme ale w moim schodziła na bok i nie szło jej ustawić. koniec końców co 2 - 3 kursy luzowałem taśme i naciągałem ją rękami na bok. 15 min. ro trwało, łańcuchowy to w ogule napęd sie blokował. Generalnie niema dobrej maszyny w ogłoszeniach do 5 tysi, a 10 i więcej to przesada. Na dodatek w ogłoszeniach niema prawdy. Patrz na RCW 3 piast on ma 2 talerze. Podają z 1 talerz ale to nie rcw 3 !! Oglądałem zachodnie ale drogie albo zgnite. amazone ma ciekawe rozwiązanie . taśma jest z kratownicy z nierdzewki która idzie po pełnej podłodze

Nawóz za drogi by tym siać albo ominiesz albo nadłożysz nawozu, niema precyzji.Czasem zastanawiam sie czy warto cokolwiek kupować - nieraz niema wyjścia

Posted

Ot i całą prawdę napisałeś , ale czymś wapno trzeba siać szukam właśnie rcw 3 na dwa talerze , a powiedz coś więcej dlaczego blokuje się łańcuch bo mam na oku właśnie łańcuchowy 

Czasem się zastanawiam może kupić dziada za parę groszy i wyremontować , ale taki remont też kosztowny i czasochłonny 

Posted

napęd masz z koła i tam jest poślizg. talerze hydrauliczne i marne wyczucie tego.

skup sie na rcw, ten łańcuchowy to chyba ND coś takiego, nie było to czytelne.Jest też wapno granulowane ale to kolejna porażka, drogie i granula miękka.

Regeneracja tego to też wyzwanie. cza by dyszel wzmocnić bo z c 360 to chodziło a z mocniejszym ciągnikiem , wiadomo.