Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam.

Chciałbym się zapytać jak sprawują się te ładowarki. Dostałem oferte kupna w bardzo mi przystępnej cenie. Czytałem troszkę o nich i ludzie piszą, że ciężko z częściami, złom itd. Jest to 2008r PowerShift.

Rozmawiałem ze znajomym który też ją kupił, mówi że wszystko elegancko, ale po 200h pracy musiał wymienić teleskop. też mają bardzo słabe karetki, rozrywają, uginają się. A chciałbym uzyskać więcej informacji o tym modelu. Też był patrzeć CAT'a i sam własciciel mówił, że jakiś sterownik 20tys, to samo było z jcb, i teraz mam dylemat.

Czy może odpuscic sobie i kupić coś pokroju jcb czy manitou gdzie na rynku jest większa gama części zamiennych. 

Dzięki z góry

Posted

do tych też części drogie. Ja odradzam zakupu.

oryginalne jak patrzyłem są bardzo drogie, a orientujesz się może czy do tych ładowarek pasują części od innych, bo jak czytałem to od Dieci pasują i niby to jest prawie to samo co manitou. 

Posted

tam części częściami, wiadomo zepsuć się zepsuje, ale czy one się nadmiernie psują (chodzi mi o słabe wykonanie samej ładowarki) czy to jest skarbonka bez dna ? Jakbyś mógł bardziej rozwinąć dlaczego odradzasz zakupu, chętnie bym poznał twą opinie.

Posted

Kolego, nie znam tych ładowarek ale z doświadczenia wiem że co tanie to drogie. Jeśli ma coś marną opinie to nie warto zawracać sobie tym głowę. Dobra maszyna to prosta w budowie i taka której jest sporo na rynku - szansa na tanie używane części. Maszyna ma pracować a nie zdobić gospodarstwo.

Mając kase można szaleć, ale rolnik z pola kasy niema, ot taka brutalna prawda.

Posted

To prawda, że jak coś tanie to części drogie i na odwrót. Posiadam ciagnik new hollanda i chodzi mi juz 3rok na 100ha i nic się z nim nie dzieje, wiadomo jak cos sie zepsuje to czesci moga wyjsc drogo, to wiadome, wymienie i znow jezdze dłuższy czas bez awarii. Przechodzac teraz do tej ładowarki, wiadomo jak sie zepsuje to sie zepsuje, ale zeby nie było tak ze non-stop cos pada.

Szukałem duzo tematów na temat tych ładowarek i nic nie moge znalezc, dlatego pytam, a jesli nia nie pracowałes to praktycznie o niej nic nie wiesz. Wiadomo ze jak padnie pompa czy w NH czy JCB czy cos to uzywana jest ciezko znalezc lub znajdziesz taka sama (uszkodzona) jak ty masz, wiec trzeba kupic od dealera i tez wylozyc duzo kasy. Ja o tym wiem tylko chodzi mi o AWARYJNOSC tego sprzetu.

Posted

W sumie każdej ładowarce to może paść, komputer jak i te elekrozawory, ale jak się dba to ryzyko większych uszkodzeń się zmniejsza czym samym idzie mniejsze koszta  A tak ogólnie ta ładowarka mocno odstaje od konkurencji ? byś mi ją polecił ?

Posted

Mam do czynienia z Wiedemann 1250 która była kupiona nowa i ma już z 10 lat. Wiadomo jak nowe i zadbane to się sprawuje... Kolega posiada teleskopowe Manitu na skupie zbóż i też nie słyszałem od niego złego słowa na temat tego sprzętu...

Posted

Oby tak było z tą NH. Tak odnosząc się do twojej wypowiedzi "jak dbasz tak masz" ale ciekawe czy te ładowarki NH to nie będzie totalny złom, czyli nadmierna awaryjnosc itd.