tomson Posted February 3, 2018 Report Posted February 3, 2018 Moja żona kupiła owce i barana. Owca zaraz będzie miała małe. Pytanie do Was, w jaki sposób mam je oznakować? Owce mają kolczyki Poproszę o wskazanie kroków co, jak i gdzie. Quote
DuzyGrzegorz Posted February 3, 2018 Report Posted February 3, 2018 Jeżeli nie masz siedziby stada to zgłoś w ARiMR. Potem zgłoś urodzenie i zamów kolczyki. Pozdrawiam! Quote
kolejarz Posted February 5, 2018 Report Posted February 5, 2018 Nie zapominając o księdze rejestracji zwierząt. Jest taka karta wsadowa do wszystkiego na stroniehttps://www.olx.pl/oferta/swinie-karty-wsadowe-dla-swin-CID757-IDrQPe5.html#dfe816c032 Quote
tomson Posted February 6, 2018 Author Report Posted February 6, 2018 A co z tymi owcami już oznakowanymi które odkupiliśmy z innego gospodarstwa, Mam im zdjąć kolczyki i założyć nowe ? Quote
Robert ;-) Posted February 6, 2018 Report Posted February 6, 2018 A papiery masz na te owce jakiś paszport .jeśli tak to musisz zgłosić do agencji a wtedy przepiszą na ciebie , tak to jest w przypadku krów Quote
kubusjettaII Posted February 7, 2018 Report Posted February 7, 2018 kolczyków się nie zdejmuje, są na stałe dla danego zwierzaka...w ARiMR Ci wszystko wytłumaczą... Quote
tomson Posted February 8, 2018 Author Report Posted February 8, 2018 Dzięki za wskazówki. Pozdrawiam Quote
Recommended Posts