Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam, posiadam ciągnik deutz-fahr 4.50 i chciałbym kupić dobre pługi (nie chce obrotowych). Aktualnie posiadam czwórki strasznie stare nic nie szło nimi orać (chyba że na piachach). Ziemia klasa od 2 do 5. 

Posted

sprawdzałem w dowodzie jest 66 kw czyli 90 km wychodzi, 4 na ciężkiej ziemi robiłem tylko że to były jeszcze nieużytki wtedy i niemiłosiernie się pchało... 

szukam dobrych pługów te co mam to agromet praktycznie już prawie złom bo urwałem jeden pług na karpie i lewe ucho które trzyma ramę...

Posted
czwórką zamordujesz ciągnik. kup szeroką trójkę. np 45 cm na korpus. Zagonówki ci nie polecę bo to co przez lata oglądałem to gruz. Na zachodzie od ponad 20 lat jest moda na obrotówki i poprostu niema dobrych zagonówek. Słyszałem też że na ciężkiej ziemi nie sprawdzają się te z zabezpieczeniem resorowym, podskakują podczas orki
Posted

Brzmi bardzo sensownie, natomiast panowie umówmy się- autor nie podał nawet budżetu jaki może przeznaczyć na zakup pługu, więc moim zdaniem to jak szukanie igły w stogu siana, warto najpierw sprecyzować szczegóły, znamy wymagania i klasę ziemi.

Posted

U znajomego oglądałem bodajże kuhn 3 skiby miały regulowaną szerokość na wysokiej slupicy , ale około 5tysi

mój rusek by się zasapał w tych 3jkach

ale można znaleźć fajne pługi zagonowe choć mają kasę i trochę mocniejszego konia wybrał bym obrotowe ;-)