Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam!

Mam do wyboru dwa ciągniki Deutza Agrofarm 410 GS i 100DT.

Deutz 410 GS ma mniejszy przebieg ale jest droższy i mniejszy od 100DT. 410GS ma 902 mth a 100DT ma 2650 mth. W mojej flocie są jeszcze Terex TL 100, Kramer 320 i Ursus c-360. Mam 20 ha aiemi i hodowlę krów. Traktor ma być jak nakbardziej uniwersalny. Pomóżcie mi dokonać wyboru. Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuję.:huh:

Posted
Zrozumiałbym gdybyś miał 200 ha ale na 20ha tyle ciągników,nie rozumie takich ludzi jak ;Mały rolnik albo wodę lejesz a w życiu to ty byłeś na urlopie lub wakacjach za granicą bo myśle że cie stać.Człowieku poluzuj życie mamy tylko jedno.Pozdrawiam
Posted

A po grom ci 2 ładowarki? jedna dla ciebie a druga dla pieska czy ścigasz się z bratem lub siostra opchnij jedną i kup sobie coś tańszego Agrofarm to składak nie polecam może się sypać nie bez powodu ludzie takie sprzęty z małym przebiegiem sprzedają jak chcesz deutz-a to kup Agrotron-a

ciągnik składany w niemczech z dobrych części solidna maszyna jest prawie 2x droższy od Agrofarm.

Posted

Moim zdaniem bardziej ekonomiczny był by mniejszy DF ładniej będzie pracował z ładowaczem jeżeli zechcesz, na takim areale spokojnie wystarczy takie moje zdanie.

"malyrolnik" ma sporo ciągników jak na taki areał, ale zejdźcie z niego chce to kupuje on pyta tylko o opinie na temat ciągników,a nie oceniacie go, stać to kupuje.

Posted
Racja zgada się chłopak nieźle sobie radzi tyle sprzętu ma a tylko jeden ciągnik drugi koniecznie musi kupić co do mniejszych to nadrabiają ceną ciągniki o mocy ok 80Km są o wiele droższe niż te po 100 Km i więcej.
Posted
Mam te dwie ładowarki, ponieważ mam ponad 100 krów i są idealne do podwożenia słomy, odwalania obornika itd. A c-360 jest za mała do obróbki 20ha. Jestem również otwarty na inne propozycje ciągników do 100 koni Taki traktor jest uniwersalny do pola a i do szopy nim wjadę. A co myślicie o JD 5090R?
Posted
Myślę ze spokojnie wystarczy Agrofarm na takim areale będzie on się czuł jak na wakacjach. Z tego co ja słyszałem i ze swojego krótkiego doświadczenia to MF-y najmniejsze mają spalanie może byś się nad nimi zastanowił np 6260 trochę stary sprzęt ale za to bez zbędnej elektroniki.
Posted
Trzeba się zdecydować jeśli ; tanie części i oszczędne zużycie paliwa jak to określiłeś; to rodzinaFergunsona i Zetora,natomiast młody ciągnik to większe pieniądze,elektronika i marchew części,bo teraz się robi w ilość a nie jakość.Pozdrawiam.