mateusziklaudia Posted January 6, 2012 Report Posted January 6, 2012 witam. mam wielką prośbę do osób ktore znaja sie na gęsiach... znajduje sie w bardzo cięzkiej sytuacji materialnej mój tato zachorował nasze gospodarstwo jest na skraju bankructwa mam 18 lat złożyłem wniosek na młodego rolnika i czekam na pieniadze 75tys. chce te pieniądze wykorzystać w taki sposób zeby dalej jakoś żyć i utrzymać moją rodzinę. słyszałem że na gęsiach można zarobić a pracy sie nie boje i wiem że dam rade tylko nie znam sie na tym.. czy moze mi ktoś pomóc? koło gospodarstwa znajduje sie 1ha łąki i woda gruntowa gdy przeznacze na ten cel 40tys. zl jestem wstanie wystartować? bardzo proszę o pomoc:-( to mój e-mail mateusziklaudia24@wp.pl jeszcze raz bardzo prosze o pomoc i dziękuje. Quote
swidnik125 Posted January 6, 2012 Report Posted January 6, 2012 Opisz swoje gospodarstwo tzn. areał maszyny jakieś jeżeli posiadasz Quote
mateusziklaudia Posted January 7, 2012 Author Report Posted January 7, 2012 posiadam 9ha ziemi ornej oraz 3.5ha tuz. mój park maszynowy niestety nie jest na wysokim poziomie.. traktor pług siewnik kultywator brony opryskiwacz same podstawy nic specjalnego.. Quote
muzyk Posted January 7, 2012 Report Posted January 7, 2012 Podstawowe maszyny posiadasz.Moim zdaniem idż chłopaku do pracy a po pracy obrobisz te swoje pare cha.Rację bytu mają gospodarstwa od 30 cha w wzwyż, mniejsze sobię nie poradzą a miały być gospodarstwa rodzinne,ukłony w strone wyborców PSL.Po miastach zaczyna szumieć z biedy myśle że i my rolnicy wesprzemy ich bo na wsi nie jest lepjej.Pozdrawiam. Quote
Adams Posted January 8, 2012 Report Posted January 8, 2012 No nie wiem przy gęśach dużo roboty:s Quote
Sklep.Mizar.com.pl Posted January 9, 2012 Report Posted January 9, 2012 Znowu nie popadajmy w panike. Ja bym na Twoim miejscu spróbował,posiadasz maszyny,jest silna wole wiec wystarczy tylko wziąć się do pracy i coś może z tego być. A kiedy będziesz wiedział czy dostaniesz pieniądze? Quote
mateusziklaudia Posted January 10, 2012 Author Report Posted January 10, 2012 ja już wiem że dostane pieniadze. bede miał je najpóźniej pod koniec lutegojak miałbym patrzeć na wszystko pod katem pracy to niczego bym nie robił ponieważ przy wszystkim jest dużo pracy lecz bez pracy nie ma nic. Quote
Recommended Posts