Amigos Posted February 15, 2018 Report Posted February 15, 2018 Cześc! szukam jakiegoś konkretnego auta, glownie potrzebuje go na dojazdy do pracy no i czasem gdzies poszalec za miastem Mysle ze w sumie peugeot ma fajne modele, praktycznie bezawaryjne bo moi niektorzy znajomi mają takie autka ale wciaz sie waham, co myslicie? Quote
Vademecum Posted February 16, 2018 Report Posted February 16, 2018 na dojazdy do pracy kup se golfa II albo III a do poszalenia z motorem 2.0 albo 2.8 to wymiata i nie psuje sie jak dzisiejszy plastik. Quote
ali Posted February 16, 2018 Report Posted February 16, 2018 Za jaką kasę , bo to podstawa, każda marka ma fajne modele. Gdyby było mnie stać to bym pewnie sobie coś takiego sprezentował Robert ;-) 1 Quote
Robert ;-) Posted February 16, 2018 Report Posted February 16, 2018 Nieźle a mi się podobał ten mustang z filmu 60sekund Quote
DuzyGrzegorz Posted February 16, 2018 Report Posted February 16, 2018 Cześc! szukam jakiegoś konkretnego auta, glownie potrzebuje go na dojazdy do pracy no i czasem gdzies poszalec za miastem Mysle ze w sumie peugeot ma fajne modele, praktycznie bezawaryjne bo moi niektorzy znajomi mają takie autka ale wciaz sie waham, co myslicie?Miałem 405. Bardzo dobry samochód i bardzo dobry silnik 1,9D. Jak go sprzedawałem miał 600 000 km i nie brał oleju. Teraz mam od 11 lat 406. 420 000 km i bez problemów z silnikiem 2,0 HDI 109 kM. Elektronika działa raczej bez rewelacji. W BSI wymieniłem tranzystor załączający klimatyzację. Generalnie jestem zadowolony z samochodu i niskiego zużycia paliwa. W zeszłym roku kupiłem "trojaczka" z silnikiem 2,2 HDI. Bardzo mocne auto ale bez rewelacji w komforcie jazdy. Miałem też 106 w benzynie. Też dobre auto. Generalnie silniki i komfort są bardzo dobre, Reszta przeciętna. W 405 było zawieszenie dość awaryjne, w pozostałych nie wyróżnia się awaryjnością. Pozdrawiam! Quote
Karla Posted July 16, 2020 Report Posted July 16, 2020 Witam. Szukam dobrego sklepu internetowego z częściami samochodowymi i chciałbym się zapytać, co możecie powiedzieć o https://2407.pl ? Czy ktoś z was korzystał z ich usług? Jeżeli tak to proszę o jakieś informacje. Pozdrawiam Quote
kubusjettaII Posted August 4, 2020 Report Posted August 4, 2020 podobnie jak Duży Grzegorz przerzuciłem trochę francuzów i raczej nie narzekałem (najlepszy rzeczywiście 405 1,9 tdi) choć bardzo zadowolony byłem również z Renault Espace III 1,9 cdti. Teraz jestem w posiadaniu 307sw 1,6 hdi jeśli chodzi o lwa... po za tym VW... T4 i Caddy, ale to już woły robocze... Quote
mokebe Posted August 5, 2020 Report Posted August 5, 2020 Wszystko zależy od budżetu bez tego można sobie bez końca wymieniać auta warte zakupu. Quote
Barcz5 Posted November 29, 2020 Report Posted November 29, 2020 A brał ktoś z was auto w leasing, na raty? Myślę nad taką opcją. Ale wciąż się waham, czy poradzę sobie z opłatami. Mam na oku Skode Octavia III 1.5 Myślicie, że to dobry samochód do zwykłej jazdy po mieście? Quote
DuzyGrzegorz Posted November 29, 2020 Report Posted November 29, 2020 Leasing opłaci się w przypadku działalności gospodarczej bo cała rata jest kosztem. Jeżeli samochód kupisz to w koszty idą raty amortyzacyjne. W gospodarstwie to się nie opłaci bo to "produkt" nie dla rolnictwa.Brat miał Octavię. Dobrze, a nawet bardzo dobrze się sprawowała. Znajomy też ma, ale chyba już dwa albo trzy razy "połknęła" turbinę. W 407 mam ponad 750 tys. i nie robiona. W "trojaczku" właśnie robiłem turbinę. Koszt samej regeneracji i wymiany 1800 zł. Pozdrawiam! Quote
Jaga Posted November 29, 2020 Report Posted November 29, 2020 A mi się marzy coś jak honda odyssey..., macie jakieś doświadczenia z hondami ogólnie? Jako taką dojazdówkę mam scenica i ku mojemu zdziwieniu daje nawet radę. Samochód w rodzinie od 2007 jakoś i puki co bez większych awarii. Dziwnie ma aby połączone sterowniki, raz poszło zwarcie od przyczepki i wysiadło wszystko oprócz świateł mijania. Quote
Vademecum Posted November 29, 2020 Report Posted November 29, 2020 jak japończyki, dobre auta tylko rudy je pożera.moja żona ma civic'a Quote
Jaga Posted November 29, 2020 Report Posted November 29, 2020 Szwagier ma Civica i coś po mału podłogę gubi Będę się też poważniej zastanawiać nad busem, aby najtaniej i aby dawał radę na trasach w miarę, tak z rok- dwa chociaż, żeby pojeździł bez większego wkładania potu...,jakieś propozycje? Quote
Vademecum Posted November 29, 2020 Report Posted November 29, 2020 zawsze musisz się liczyć z dołozeniem do auta. z busa masz VW transportera Quote
Jaga Posted November 29, 2020 Report Posted November 29, 2020 Wiem, wiem, chcę ruszyć z biznesem i z jednej strony grosz się liczy, a z drugiej nie będzie czasu na naprawy, stawiać na Niemca? Może francuz da radę? Quote
Jaga Posted November 29, 2020 Report Posted November 29, 2020 No i tak... 1,5t na pace, to transporter odpada. Quote
Vademecum Posted November 29, 2020 Report Posted November 29, 2020 tylko niemiec, pytanie można kierować - jaki silnik. Quote
Vademecum Posted November 29, 2020 Report Posted November 29, 2020 na legalu to DMC dla kat. B przekroczysz. Przy blaszaku Iveco ale to drogie auto i wrazie problemów z motorem grube koszty. VW LT do roku 95 , ale to już staruszek. Quote
Jaga Posted November 29, 2020 Report Posted November 29, 2020 Na pewno bezawaryjny umówmy się,bus ma wydolić przez rok i żeby dało się go sprzedać jeszcze. Wiadomo, fajnie jakby był w miarę ekonomiczny, ale to nie jest sztywny priorytet. Raczej będzie jeździł po płaskim, więc też nie musi być jakiś wół, ale paka do pełna. Quote
Jaga Posted November 29, 2020 Report Posted November 29, 2020 Kategoria nie istotna, nie ja będę prowadzić, ja zresztą nie mam żadnej , ale dobrze by było żeby dało się nim zaparkować w mieście. Quote
Vademecum Posted November 29, 2020 Report Posted November 29, 2020 no, ale pow 3.5 tony musisz płacić podatek od środków transportu do gminy Quote
Vademecum Posted November 29, 2020 Report Posted November 29, 2020 może jakaś plandeka ? lzejsza od blaszki. Quote
Jaga Posted November 29, 2020 Report Posted November 29, 2020 Znalazłam tego VW , ale z 2000, niezły dezel heheh, w opisie: prędzej zgnije niż się zepsuje :D, brzmi obiecująco plandeka raczej odpada, a dlaczego do 95r? Myślałam o czymś do 20.000 zł, ale to już sporo, a jak się jeszcze przyjdzie dołożyć... Jakby się znalazło razem z wkładem do 10.000 byłoby super, mam jednak wątpliwości czy to będzie jeszcze dawać radę na trasach. Quote
Vademecum Posted November 29, 2020 Report Posted November 29, 2020 Dobrego LT produkowano do 95 roku, późniejsze, nowsze już gniły na potęge. dzisiejszy krafter to porażka z silnikiem. Za takie pieniądze to szukaj lublina , ale nie na 1.5 tony, Blaszaki będą mocno zgnite za takie pieniądze. Quote
Jaga Posted November 29, 2020 Report Posted November 29, 2020 Chyba nie ma innej rady jak wyskoczyć z większej kasy... Bus jak bus, w razie co, zawsze można sprzedać... Dzięki. Quote
Recommended Posts