Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cześc! szukam jakiegoś konkretnego auta, glownie potrzebuje go na dojazdy do pracy no i czasem gdzies poszalec za miastem :D Mysle ze w sumie peugeot ma fajne modele, praktycznie bezawaryjne bo moi niektorzy znajomi mają takie autka ale wciaz sie waham, co myslicie?

Posted

Cześc! szukam jakiegoś konkretnego auta, glownie potrzebuje go na dojazdy do pracy no i czasem gdzies poszalec za miastem :D Mysle ze w sumie peugeot ma fajne modele, praktycznie bezawaryjne bo moi niektorzy znajomi mają takie autka ale wciaz sie waham, co myslicie?

Miałem 405. Bardzo dobry samochód i bardzo dobry silnik 1,9D. Jak go sprzedawałem miał 600 000 km i nie brał oleju. Teraz mam od 11 lat 406. 420 000 km i bez problemów z silnikiem 2,0 HDI 109 kM. Elektronika działa raczej bez rewelacji. W BSI wymieniłem tranzystor załączający klimatyzację. Generalnie jestem zadowolony z samochodu i niskiego zużycia paliwa. W zeszłym roku kupiłem "trojaczka" z silnikiem 2,2 HDI. Bardzo mocne auto ale bez rewelacji w komforcie jazdy. Miałem też 106 w benzynie. Też dobre auto. Generalnie silniki i komfort są bardzo dobre, Reszta przeciętna. W 405 było zawieszenie dość awaryjne, w pozostałych nie wyróżnia się awaryjnością. Pozdrawiam!

• 2 years later...
Posted

Witam. Szukam dobrego sklepu internetowego z częściami samochodowymi i chciałbym się zapytać, co możecie powiedzieć o https://2407.pl ? Czy ktoś z was korzystał z ich usług? Jeżeli tak to proszę o jakieś informacje. Pozdrawiam 

• 3 weeks later...
Posted

podobnie jak Duży Grzegorz przerzuciłem trochę francuzów i raczej nie narzekałem (najlepszy rzeczywiście 405 1,9 tdi) choć bardzo zadowolony byłem również z Renault Espace III 1,9 cdti. Teraz jestem w posiadaniu 307sw 1,6 hdi jeśli chodzi o lwa... po za tym VW... T4 i Caddy, ale to już woły robocze...

• 3 months later...
Posted

A brał ktoś z was auto w leasing, na raty? Myślę nad taką opcją. Ale wciąż się waham, czy poradzę sobie z opłatami. Mam na oku Skode Octavia III 1.5 

Myślicie, że to dobry samochód do zwykłej jazdy po mieście?

Posted

Leasing opłaci się w przypadku działalności gospodarczej bo cała rata jest kosztem. Jeżeli samochód kupisz to w koszty idą raty amortyzacyjne. W gospodarstwie to się nie opłaci bo to "produkt" nie dla rolnictwa.

Brat miał Octavię. Dobrze, a nawet bardzo dobrze się sprawowała. Znajomy też ma, ale chyba już dwa albo trzy razy "połknęła" turbinę. W 407 mam ponad 750 tys. i nie robiona. W "trojaczku" właśnie robiłem turbinę. Koszt samej regeneracji i wymiany 1800 zł. Pozdrawiam!

Posted
A mi się marzy coś jak honda odyssey..., macie jakieś doświadczenia z hondami ogólnie? Jako taką dojazdówkę mam scenica i ku mojemu zdziwieniu daje nawet radę. Samochód w rodzinie od 2007 jakoś i puki co bez większych awarii. Dziwnie ma aby połączone sterowniki, raz poszło zwarcie od przyczepki i wysiadło wszystko oprócz świateł mijania.
Posted
Szwagier ma Civica i coś po mału podłogę gubi :D Będę się też poważniej zastanawiać nad busem, aby najtaniej i aby dawał radę na trasach w miarę, tak z rok- dwa chociaż, żeby pojeździł bez większego wkładania potu...,jakieś propozycje?
Posted
Na pewno bezawaryjny :) umówmy się,bus ma wydolić przez rok i żeby dało się go sprzedać jeszcze. Wiadomo, fajnie jakby był w miarę ekonomiczny, ale to nie jest sztywny priorytet. Raczej będzie jeździł po płaskim, więc też nie musi być jakiś wół, ale paka do pełna.
Posted
Znalazłam tego VW , ale z 2000, niezły dezel heheh, w opisie: prędzej zgnije niż się zepsuje :D :D, brzmi obiecująco :D plandeka raczej odpada, a dlaczego do 95r? Myślałam o czymś do 20.000 zł, ale to już sporo, a jak się jeszcze przyjdzie dołożyć... Jakby się znalazło razem z wkładem do 10.000 byłoby super, mam jednak wątpliwości czy to będzie jeszcze dawać radę na trasach.
Posted

Dobrego LT produkowano do 95 roku, późniejsze, nowsze już gniły na potęge. dzisiejszy krafter to porażka z silnikiem.

Za takie pieniądze to szukaj lublina , ale nie na 1.5 tony,

Blaszaki będą mocno zgnite za takie pieniądze.