Jump to content

Recommended Posts

Posted

witam

nie moge dojsc do ładu z 60 - przy pracy na wyzszych obrotach kiedy pobiera wiecej paliwa zapowietrza sie, wymienialem filtry i robilem cuda lacznie z plukaniem zbiornika i rozwiercanie dziury w korku wlewowym ale nic nie dalo

zbiornika nie chce mi sie wyjmować, ciagnik jest stary i w zbiorniku cos by sie znalazło pewnie - nie wiem jak to sprawdzić gdzie łapie powietrze?

dzieki za pomoc

tr

• 1 month later...
Posted
musisz wyczyścić złączkę pomiędzy przewodem doprowadzającym paliwo ze zbiornika a pompką paliwa.W tym celu odkręć śrubę na klucz 19(przed filterkiem) ,w tej śrubie w wywierconych otworach lubi gromadzić się brud, przez co paliwo nie dochodzi do pompki i powstaje efekt zapowietrzenia.
Posted
kolego jak poczujesz że zaczyna się zapowietrzać lub bezpośrednio po zgaśnięciu szybko odkęc pompkę wyciągając ją do góry jak ją ściąga od razu na dół tak jakby sprężyna ciągła to zatyka się od pompki do zbiornika w kraniku w przewodzie od zbiornika łatwo to wykryć ściągając przewód przy pompce jeśli paliwo leci dobrze to odkręć pierwszą końcówkę przy pompce na klucz 19 jak kolega radzi następnie sprawdż czy uszczelka pod odstojnikiem nie zatyka ci paliwa ja tak miałem po prostu ta uszczelka spuchła i zatkała przepływ paliwa po dokręceniu odstojnika po prostu zacisła się u góry na filterku uszczelkę tą obciołem od wewnątrz 2 mm i jest ok jak i to nie pomoże na pompce zasilającej odkręć dużą śrubę chyba na klucz 32 czy 27 tam będzie w środku sprężyna może pękła jak sprężyna dobra sprawż zaworek na wyjściu pompy do przelewu a może się filtry zatkały chociaż nowe bo paliwo po zimie jak się wytrąci parafina lub coś innego może być tak że po kilku minutach się zatykają