Mixture Posted February 18, 2018 Report Posted February 18, 2018 Szukam podpowiedzi w zadanym temacie. Mam nowy rozdzielacz, pompa na pewno sprawna. Problem tkwi w tym, że nie mam płynnej regulacji. Jak dźwignie od podnoszenia dam tylko lekko do góry, czyli jeszcze ok 10 cm przed końcem zakresu 0 to podnosnik i tak dzwiga na pełną wysokość. Co może być powodem?? Quote
Vademecum Posted February 18, 2018 Report Posted February 18, 2018 sam chętnie poznam odpowiedź bo czeka mnie wymiana rozdzielacza. Ja mam grubszy problem poza kaprysami dźwignia - wys.podnoszenia. u mnie jak podniesie do góry to po rozerwaniu rurki i pęknięciu węży wypycha podkładki miedziane z pod łbów śrób i to po wyłączeniu pompy - mikropompka wali ciśnienie bo impulsami a jest tłoczkowa. Quote
DuzyGrzegorz Posted February 18, 2018 Report Posted February 18, 2018 Szukam podpowiedzi w zadanym temacie. Mam nowy rozdzielacz, pompa na pewno sprawna. Problem tkwi w tym, że nie mam płynnej regulacji. Jak dźwignie od podnoszenia dam tylko lekko do góry, czyli jeszcze ok 10 cm przed końcem zakresu 0 to podnosnik i tak dzwiga na pełną wysokość. Co może być powodem??Najpierw zmień mechanika który wymienił rozdzielacz. Wyczyść sprężynę od sterowania siłowego i jej zderzak. Zobacz czy któraś dźwignia mechanizmu siłowej regulacji/ciśnieniowej nie jest zgięta lub zerwana. Pozdrawiam! Quote
Recommended Posts