Jump to content

Recommended Posts

Posted

Właśnie wrócilem z pola. Pszenżyto wymarzło, pszenica przemarznięta, żyto się trzyma. Będę siał od nowa. Zasieję chyba owies bezłuskowy, ale muszę nabyć ziarno. Ma może ktoś z was na sprzedaż? A jak stan ozimin u was Forumowicze?

Posted

Jeżeli masz na sprzedaż to potrzebuję 500 kg. Jaka cena? U mnie blisko ma na sprzedaż ale cena 160 za dt. Muszę jechać w najbliższy weekend do Dąbrowy Tarnowskiej i Rabki. Daleko to od Ciebie? Pozdrawiam!

Posted
ja sprzedam za 800 tona, ale trzeba by przewiać. Jestem z drugiej strony krakowa. Pomiędzy drogami 79 a 94 Z Rabki masz po drodze na częstochowe. Pytanie czy Tobie pasuje taki owies ?
Posted

Tydzień temu to zboże co przetrwało jesienny nadmiar wody wyglądało nieźle , w tej chwili jest mini okrywa śniegu a mróz ma być jeszcze tydzień ,więc na ocenę stanu ozimin za wcześnie.

ale mam nadzieje że przetrwa ;-)

Posted

Mnie Kolego Vademecum najlepiej pasowałoby w sobotę.

U mnie okrywy śnieżnej nie ma. Pole w zastoisku. Ojciec zawsze wrażliwe zboża na tym polu wałował po siewie i nie było problemów z wymarzaniem, a ja chciałem być mądrzejszy i zaoszczędzić. Pozdrawiam!

Posted
U mnie biało ale cieńko tego śniegu w tej chwili -14 . W piątek będę w Wia-Lan Tarnów. Jutro jade na Bobolice, mielno , trójmiasto, stolica , śląsk a wracam w nocy środa, czwartek kraków, zakopane , N sącz. Na sobote popołudniu jestem w stanie zworkować i zważyć. Zdzwońmy się w piątek lub sobote.
Posted

Wczoraj byłem po owies u Kolegi z Forum. Wymyśliłem owies nagi w miejsce wymarzniętego pszenżyta. Ma ładne gospodarstwo w terenie górzystym. Ja bym chyba się zapłakał gdyby mi przyszło tam prowadzić gospodarstwo. "Trojaczkiem" po włączeniu wszystkich blokad ledwo z pustą przyczepką wjechałem na podwórko. U siebie tym samochodem wywożę na pole przyczepką nawet 2 tony nawozu. Mam część pola, tzw. "poprzeczne zagony" które kiedyś było orane tak jak w górach, a teraz co jakieś 3 lata tak orzę, ale tam to prawdziwy horror w porównaniu z moim. Pozdrawiam!