Jump to content

Recommended Posts

Posted
Widzę że wszyscy napierają na zmiany (główny Admin także), więc i ja chciałbym zaproponować coś od siebie. :) Za tworzeniem podziałów nie jestem, no ale cóż jak większość tego chce to ja jestem w mniejszości, a jeśli żyjemy w tak paskudnym ustroju jak demokracja to ja muszę się dostosować. ;) Z mojej strony wychodzi to aby założyć dział "Polityka" czy "Polityka Rolna" czy coś w tym stylu. Kiedyś byłem temu przeciw bo uważałem iż to tylko będzie tworzyło konflikty na forum, jednak teraz zdanie zmieniłem i uważam że warto nad tym działem pomyśleć. Cały czas w sejmie, senacie, parlamencie Europejskim itd. dzieją się rzeczy istotne dla rolnictwa jak np. unijny zakaz wędzenia naturalnym dymem z drewna, a na forum o tym nie rozmawiamy za to adorujemy się w wielu powstałych kółkach. Za parę dni wybije równo rok od czasu jak tutaj przybyłem, no i niestety mam ostatnio nieciekawe odczucia iż forum zrobiło się za "przyjazne", ale nie dla nowych użytkowników tylko po prostu wszyscy tutaj piszą sobie ze sobą, zawierają przyjaźnie itd. i to jest poniekąd dobre, ale rok temu jak się rejestrowałem była tutaj atmosfera dyskusji, często nawet ostrej na granicy kłótni, ale była i to właśnie przyciągneło mnie aby tutaj się zarejestrować. Co tutaj dużo mówić moje odczucia jako użytkownika, a nie moderatora się takie iż forum staje się coraz mniej rolniczo profesjonalne i niech nikt nie zrozumie mnie źle że niby nic mi się tutaj nie podoba, bo jest tutaj dobrze i jestem bardzo związany z tym forum, a moderacje traktuję jako przyjemność, a nie obowiązek, jednak rok temu tutaj bywały spięcia, ale takie logiczne, wynikające z niezgody w dyskusji i za to bana być nie mogło, a dziś jak jest spięcie to tylko dlatego bo komuś się jakiś post lub użytkownik nie podobał. No co by nie było i jakby nie było to uważam że warto byłoby stworzyć dział o polityce bo teraz na świecie dzieją się takie rzeczy że o tym warto rozmawiać, proszę napiszcie swoją opinie na ten temat tylko konstruktywnie, a nie "tak, zgadzam się" albo "nie bo nie". :D Pozdrawiam :)
  • Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Admin2 napisał:

Może spróbujmy na początek nie robić rewolucji tylko zacząć np. od maszyn rolniczych i tutaj dopracować poddziały. Poczekać miesiąc wyciągnąć wnioski i wziąć się za następne działy. Co Wy na to?

Więc ja mam takie pytanie niby jak to ma wyglądać.

Dział maszyny rolnicze ma mieć pododdziały typu ciągniki, kombajny, przyczepy itp.?a kto to będzie kontrolował? jak nawet w obecnej sytuacji są tacy co piszą wątki w nie tych działach co powinni.

Podobnie było z galerią niby były poddziały a i tak wszystko szlo praktycznie do jednego wora(że tak powiem)dopiero Slowpock doprowadził wszystko do porządku(i chwała mu za to:)) więc przypuszczam że z rozbiciem działów na poddziały będzie podobnie.

Pozdrawiam

Ps. tematem tego wątku jest pytanie czy jesteś zadowolony ....

więc jestem zadowolony i jak dla mnie nie trzeba nic tu zmieniać

Posted

Ponieważ temat musi być zwięzły,chce umieścić dodatkowe pytania w tym poście a mianowicie.Co cię cieszy a co cie wkurza.Cobyś zmienił na lepsze?Smile

Tak napisał założyciel tematu kolega Muzyk więc można tu pisać co ci się podoba a co byś chciał zmienić? więc można dodać tu swoje spostrzeżenia i opnie o działaniu naszego forum dobrze że nareszcie swoją postawę przedstawił Admin2,to mnie cieszy a także jego decyzja;] jeśli była by inna trudno przyjął bym ją i więcej do zmian na forum nie wracał,Wojtek nie chciał zmian a w końcu ma swój pomysł na powiększenie liczby działów o jeden;],i takich użytkowników jest więcej którzy zmian chcą?,ja czekam na zmiany w dziale z maszynami i jak ta sprawa się rozwinie?, sam staram nie zabierać głosu w dziedzinach na których się nie znam po co ma kogoś w błąd wprowadzić;[ a jeśli komuś doradzam staram się żeby to było logiczne i pomocne. Ale zależy mi na rozwoju tego forum.A forma grzecznego forum powinna cieszyć a nie smucić;[ po mieć nadmiar obowiązków z poskramianiem nie grzecznych użytkowników;[ tak czy inaczej to forum jest najlepsze i mi się podoba;] mam jeszcze jedno życzenie a mianowicie żey powrócił temat damsko-męski kobiet jest tu nie wiele a tak to może bardziej by były aktywne;] pozdrawiam i zapraszam do pisania swoich opinni

Posted
post typu zgadzam się z przedmówcą. jestem jak najbardziej za poszerzeniem działu maszyny rolnicze, nie mam nic przeciwko żeby powrócił temat damsko-męski, przy czy mam nadzieję że nie panowie się powstrzymają od usilnego podrywania przy najmniej w wątku (na priv niech sobie robi co chce). co do tematu polityki podchodzę sceptycznie ale przecież jeżeli ogół tak będzie chciał...
Posted

Jestem na forum jedną z najświeższych użytkowniczek ale zauważyłam, że mógłby przydać się oddzielny dział poświęcony chorobom zwierzęcym i leczeniu, obecnie tematów trzeba szukać wśród 18 stron, nie mam tu na myśli, żebyśmy leczyli zwierzęta przez forum ale np u mnie wet jest jeden na spory obszar i czasem jest po prostu niedostępny, co więcej, w jego przypadku ma wiedzę praktycznie tylko o krowach a jak zachoruje koń, kury czy prosiak to daje kroplówkę i pozostaje się...modlić, a na pewno wieloletni hodowcy maja mega wiedzę, którą mogliby się podzielić. Sporym problemem u krów sa zapalenia, powtarzanie kryć/inseminacji, o psach i kotach można w necie znaleźć multum ale już o krowach, dużo, dużo mniej.

Jeżeli jednak się mylę i taki dział jest to niech mnie mod szturchnie to przeproszę i pójdę tam się rozglądać :)

edit : a tak to mnie forum się podoba i cieszę się, że na nie trafiłam :)