Jump to content

Recommended Posts

Posted

Jakie oświetlenie proponujecie do garaży,muszę wywalić zwykłe żarówki bo światła jest nie za wiele . a jak załączę  wszystkie  to licznik zapier....Myślałem nad świetlówkami hermetycznymi , chyba że inne LED , ale znów cena i nie wiem czy warto. W jednym małym garażu ( 30m kw) jest stara podwójna świetlówka dł jakieś150cm i jeszcze na zapłonnikach plus naświetlacz led 50w i szału nie ma .Jakie lampy zastosować , na ten przykładowy metraż . myślałem o dwóch szt  po 2x36w min

Posted
Ja mam mały garaż na dwie pojedyncze świetlówki oraz jedna energooszczędna dają radę , ledy ma kolega w dużym garażu i tych ledow ma dość dużo, ale szczerze światło z nich jakoś mi dla oka nie bardzo pasuje , to moje odczucie on robi i nie narzeka
  • 2 weeks later...
Posted

Dwie białe ściany w takim garażu może być za mało, dlatego najpierw przemaluj cały na biało. Ja mam jedną jarzeniówkę podwójną na warsztatem (blatem z narzędziami), jedną nad środkiem, i trzecią na bocznej części. Jak zaświece wszystko to ekstra widoczność. Na razie mam zwykłe te żarówki, bo chciałem zrobić to jak najszybciej a koszty niestety duże, ale w z czasem z użyciem tych żarówek będę wymieniał na ledy :)

• 1 year later...
  • 2 weeks later...
Posted

Tak, ja u siebie tez mam na biało, ale praktycznie pod każdym stanowiskiem mam jarzeniówkę tj. nad warsztatem (plus tam jest okno), nad wietrarką stołową, na środku, przy wejściu. W sumie jest ich 5 albo 6 już dobrze nie pamiętam, zapalnie oczywiście podzielone, zależy co robię. Ale podoba mi się bo tam gdzie potrzebuję mam znakomitą widoczność. Na razie mam zwykłe żarówki, ale po kolei wymienię na LEDy bo jednak jednorazowo koszt duży