edek Posted March 14, 2018 Report Posted March 14, 2018 Dozownik leków nie pobiera mi lekarstwa wężykiem z butelki gdzie mam rozrobiony lek.Ostatnio go używałem 6 miesięcy temu..... - wszystko było ok.Co się mogło stać ? Wężyk jest dobry, filtr na końcu wężyka czysty. Quote
DuzyGrzegorz Posted March 14, 2018 Report Posted March 14, 2018 Sprawdź czy silnik się uruchamia. Pewnie uszczelki do wymiany. Nie znam tego modelu, ale co rok uszczelki powinny być wymienione, a jak woda twarda i zawiera cząstki spławialne to częściej. Warto w takim przypadku użyć filtra 50 100 mikronów. Pozdrawiam! Quote
crazy333 Posted March 17, 2018 Report Posted March 17, 2018 Na Twoim miejscu sprawdziłbym twardość wody, ja mam taki tester kropelkowy na stopnie niemieckie albo paski.Duży Grzegorz ma rację to wszystko jest zależne od jakości wody, jednym dozowniki działają kilka lat bez zarzutu a niektórym po roku siada wnętrze niestety ale to tylko i wyłącznie zależne od wody no i oczywiście od stosowanych leków. Dlatego ja osobiście polecam dozownik z obejściem (bay passem), lek nie miesza się we wnętrzu dozownika, jest nieco droższy ale wart pieniędzy serwisu i części wymiennych. No i oczywiście popieram przedmówcę ważne są filtry wstępne minimum 2 żeby były! Quote
Recommended Posts