Jump to content

Recommended Posts

Posted
Mam siewnik saxonia a201 3m poczebna tabela wysiewu i jak jest z wysiewem rzepaku co czeba zmieniać rolki jak tak to jakie od czego pasują bo mam rolki ale do zboża
Posted

Kolego tabele to najmniejszy problem i tak robisz próbe kręconą, tabele tylko przybliżają.

Raczej rolek od niczego nie spasujesz, z drugiej strony są różne patenty, albo wysuwa się aparat wysiewający albo jest podzielony na 3 części np. w hasjii i rozpinasz je. albo najgorszy system z wymianą rolek. Terz cza było nie kupować niekompletnego siewnika

Posted
Próbe kręconą będę robił tylko przybliżone ustawienia poczebna już mam ponoć rolki od poznaniaka pasują tylko musze popytać jakie dokładnie i zakupić dzięki
Posted

spróbuj najpierw na najniższych ustawieniach zrobić próbę  czyli trzy jedynki na skrzyni denka i zasuwki na min ,  Nie wiem jak szeroko w rzędach, jeśli trzeba to pozamykać ,zmierzyć obwód koła napędowego bo nie wiadomo czy jest zgodny z oryginałem i wyjdzie ile obrotów korbą

z zakupem jakichś rolek się wstzymaj , może nie będzie trzeba