Johny Posted March 19, 2018 Report Posted March 19, 2018 Mam siewnik saxonia a201 3m poczebna tabela wysiewu i jak jest z wysiewem rzepaku co czeba zmieniać rolki jak tak to jakie od czego pasują bo mam rolki ale do zboża Quote
Johny Posted March 19, 2018 Author Report Posted March 19, 2018 Dzięki a rzepak żeby siać to czeba kółka wysiewające zminiać tylko jakie od jakiego siewnika by pasowały Quote
Vademecum Posted March 20, 2018 Report Posted March 20, 2018 Kolego tabele to najmniejszy problem i tak robisz próbe kręconą, tabele tylko przybliżają.Raczej rolek od niczego nie spasujesz, z drugiej strony są różne patenty, albo wysuwa się aparat wysiewający albo jest podzielony na 3 części np. w hasjii i rozpinasz je. albo najgorszy system z wymianą rolek. Terz cza było nie kupować niekompletnego siewnika Quote
ali Posted March 20, 2018 Report Posted March 20, 2018 Próba kręcona obowiązkowo., może nakładki od nordstena czy fiony będa pasować Quote
Johny Posted March 20, 2018 Author Report Posted March 20, 2018 Próbe kręconą będę robił tylko przybliżone ustawienia poczebna już mam ponoć rolki od poznaniaka pasują tylko musze popytać jakie dokładnie i zakupić dzięki Quote
ali Posted March 20, 2018 Report Posted March 20, 2018 spróbuj najpierw na najniższych ustawieniach zrobić próbę czyli trzy jedynki na skrzyni denka i zasuwki na min , Nie wiem jak szeroko w rzędach, jeśli trzeba to pozamykać ,zmierzyć obwód koła napędowego bo nie wiadomo czy jest zgodny z oryginałem i wyjdzie ile obrotów korbą z zakupem jakichś rolek się wstzymaj , może nie będzie trzeba Quote
Recommended Posts