Jump to content

Recommended Posts

Posted

Dokładnie jak mówi kolega Vademecum , najlepiej w mieście tam zaczynają się orientować że wiejskie lepsze niż z marketu

np w Mińsku Mazowieckim jajka idą po 1zl , a to myślę dobra cena i co najważniejsze chętni są..

Posted
Dzieki Rolniczka.pzdr.Myslalem zeby wlasnie na miasto jechac na targ zeby miastowi sie zwiedxieli to moze by i kupowal bo u mnie na wsi zbytu nie ma.Bo kazdy z sasiadow choduje kury dla siebie a ceny w hurcie to grosze placa cukiernie i na chandel dawali mi 4,50 za mendel
Posted

ja nie mam dużo kur bo tylko 35,zielononóżki i araucany,sprzedaję 10/mendel ,chętnych mam do oporu,ale ja tylko kupuję 25 kg paszy miesięcznie reszta to odpady obiadowe(nie mam psa ani kota),pszenica 1/3 i owies 2/3,dziennie mam 16-18 jaj,pozdrawiam

• 2 weeks later...
Posted

Ja swoje sprzedaje po znajomych, zawsze są chętni bo mówią, że jajka sklepowego nie tkną (tak jak ja) więc najlepiej popytaj po prostu wśród tych, których znasz. Jak dobre to z pewnością rozejdzie się "pocztą pantoflową" ;)

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 4 weeks later...
Posted
coraz więcej jest mikro producentów jaj i ceny spadają. na starym kleparzu w krakowie nawet po 1.3 zł a 1 zł to norma. Na targu w krzeszowicach widziałem po 76 gr. ale jaja jak podwójne tylko że w koszyku i popękane. Ja kupuje po 60 gr ale z takiej większej hodowli gdzie jest i pasza i natura.