czesiek888 Posted July 21, 2018 Report Posted July 21, 2018 TO nie jest dużo, jeśli są to jaja na prawdę z wiejskiej przydomowej hodowli. Quote
drewutnia Posted August 3, 2018 Report Posted August 3, 2018 Może by tak ogłosić się w internecie? Gospodarstwo eco, zaraz jacy Warszawiacy zaczną kupować. Quote
komor Posted August 6, 2018 Report Posted August 6, 2018 U nas to walka o wiejskie jajka. Ja jeśli mam coś więcej to znajomi miastowi zawsze biorą. Quote
Starka Posted June 25, 2019 Report Posted June 25, 2019 Szczerze mówiąc od dawna zastanawiałam się czy nie skorzystać z internetu. Chciałabym założyć sklep online i tam właśnie sprzedawać produkty z fermy. Co o tym sądzicie? Jednak najpierw chciałabym zapytać o marketing i ogólną reklamę w internecie. Jak do tego podejść i przede wszystkim jak prowadzić stronę internetową? Czy jeśli będę posiadała sklep to muszę mieć landing page? Quote
sandzia111 Posted June 26, 2019 Report Posted June 26, 2019 Czy produkujesz tyle towarów żeby zakładać sklep internetowy i zatrudnić marketingowca? może zamiast tego lepiej zainwestować w rozwój gospodarstwa eko, jak będziesz miał dobre produkty klienci sami przyjdą, jeden drugiemu powie i zobaczysz... Możesz jakieś olx, pchi targ itp... Moja ciocia jak na swój wiek rozpoczęła sprzedaż jaj, nie ma internetu w ogóle się na tym nie zna, i klienci sami z miasta na wieś do niej przyjeżdżają, niektórych musi z kwitkiem z powrotem odesłać bo ma też stałych odbiorców dla których zawsze jaja musi mieć przygotowane Quote
Sołtys Michał Posted July 4, 2019 Report Posted July 4, 2019 Ja nie mam kur, ale sąsiad ma niezłe stadko. Wszystko sprzedaje w mieście po 0,7 gr/1 szt. problemu nie ma żadnego. Wszystko schodzi. Quote
Vademecum Posted July 5, 2019 Report Posted July 5, 2019 w tej cenie to można kupować nawet do zaprawy Quote
Sołtys Michał Posted July 5, 2019 Report Posted July 5, 2019 Fakt, ale problemu ze zbytem żadnego. Wszystko schodzi. Quote
Vademecum Posted July 5, 2019 Report Posted July 5, 2019 mimo wszystko uważam że 70 gr. za jajko wiejskie to zdecydowanie zamało, ale poczekajmy w przeciągu 2 lat żywność drastycznie podrożeje. miasto w końcu zacznie płacić za żywność a nie prześcigać się w domach, samochodach, wczasach egzotycznych. Quote
Sołtys Michał Posted July 5, 2019 Report Posted July 5, 2019 Licho wie co będzie za 2 lata. Wszystko zależy jak będzie wyglądała gospodarka na świecie. Rynek zbytu i podaży. Quote
henryk Posted July 5, 2019 Report Posted July 5, 2019 Ja nie mam kur, ale sąsiad ma niezłe stadko. Wszystko sprzedaje w mieście po 0,7 gr/1 szt. problemu nie ma żadnego. Wszystko schodzi. 0,7 grosza czy 0,7 złotego ? ,myślę ze złotego to daje 7 zł za 10sztuk,u mnie po tyle się sprzedają. Quote
henryk Posted July 5, 2019 Report Posted July 5, 2019 a swoją drogą 70 gr. za jajko to śmiech na sali w porównaniu z cenami np. wody mineralnej,ale chłopa zawsze po dupie leją... Quote
Sołtys Michał Posted July 6, 2019 Report Posted July 6, 2019 0,70 grosza za sztukę. Podaż jest duża. Ale chętnych tez nie brakuje. Quote
tomcio112 Posted July 6, 2019 Report Posted July 6, 2019 No tak butelka wody w promocji 1 zł (1,5 litra), ale to pewnie lana prosto z kranu w cale nie taka zdrowa jak mówią i piszą, to pewnie butelka i jej wyprodukowanie są więcej warte. Quote
Vademecum Posted July 6, 2019 Report Posted July 6, 2019 co to jest zdrowa ? samo życie jest chore. Zdrowo to byłoby zatrzymać czas.Nie uznaje określenia zdrowe, jakie by zdrowe nie było to upływ czasu powoduje destrukcję, ilość. Quote
Sołtys Michał Posted July 7, 2019 Report Posted July 7, 2019 No, ale tego nie zmienisz. Jedynie można opóźniać. Quote
Recommended Posts