Skocz do zawartości

Zdjęcie

massey ferguson 3080 ehr problem

massey ferguson 3080 massey ferguson massey ferguson 3080 ehr problem ehr problem pomocy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 pitraszek1

pitraszek1

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 2 postów

Napisano 26 marzec 2018 - 17:49

więc mam dziwny problem z ehr w fergusonie bo działają wszystkie pokrętła oprócz tego dużego do regulacji głębokości niby jest podłączony po jak nim kręce to migają kontrolki ale jakoś dziwnie bo na 4 podnosi i opuszcza na 5 podnosi na 6 znowu opuszcza i tak jest cały czas nie trzyma pozycji tylko opuszcza do samego dołu i podnosi do samej góry jak podniosę go do samej góry tylko nie tym pokrętłem tylko tym pstryczkiem góra dół mam nadzieje że wiecie o który chodzi i ustawie na 5 to gdy dam tym pstryczkiem w dół to podnośnik idzie na sam dół i się nie zatrzymuje widziałem filmiki na youtube jak działa ten ehr i tam właśnie się zatrzymuje na wybranym poziomie nie wiem co może być przyczyną bo rozkręciłem  ehr i pod nim są jakieś trzy niepodpięte kostki nie wiem od czego  są podejrzewam zepsuty czujnik położenia ramion podnośnika ale nie jestem pewien i nie wiem jak to sprawdzić  

• 0

#2 Vademecum

Vademecum

V.I.P

• Użytkownik
  • 8629 postów

Napisano 26 marzec 2018 - 18:17

i kolego dotknąłeś bolesnego tematu. Sam możesz tylko zepsuć bardziej. Właśnie z tego powodu gniotę się ursusami.Elektronika jest nawet przyjazna w maszynach, ale nowych. Poszukaj kogoś w pobliżu kto ma pojęcie i nie podłączaj pod nic napięcia celem sprawdzenia bo nic nie sprawdzisz a jedynje skasujesz czujniki, a to idzie w tysie zł. Znam przypadek gdzie gość kupił czujnik i działało chwile . Przyjechał serwis usuną problem i kolejny czujni.
Życzę cierpliwości.
  • 0

#3 DuzyGrzegorz

DuzyGrzegorz

V.I.P

• Użytkownik
  • 3601 postów

Napisano 26 marzec 2018 - 21:43

Nie wiem na jakiej zasadzie działa ten czujnik, ale najpierw należałoby go sprawdzić bo z jakiegoś powodu został odłączony. Z Twojego opisu wynika że jest to czujnik siły działającej na łącznik górny. Sprawdź jakie jest napięcie na odpiętej kostce. Jeżeli 12 V to możesz kombinować. Jeżeli 3,3 lub 5 V to zwróć się do kogoś kto ma sprzęt do sprawdzenia. Pozdrawiam!

• 0

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: massey, ferguson, 3080, massey ferguson, massey ferguson 3080, ehr, problem, ehr problem, pomocy

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych