Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam 

Jest jakiś patent na to by wypuścić olej z prasy? Wiecie to wszystko jest zabudowane, ciężko się dostać a jak otkręciłem przewód z jednego siłownika to jak ciśnienie nie walnęło to łoo matko. Może jest na to jakiś sposób by to wypuścić? Odkręciłem wtyczki od tych dwóch węży co się wpina do ciągnika ale niestety olej nie wyleciał a ciśnienie nadal jest.

Posted

Vademecum z belarki ursusa ;-)

odkreca się przewód od siłownika ale trochę, potem puka delikatnie w metalową cześć zakucia aby się zluzowal i jak zacznie cieknąć , odkreca się powoli aż ciśnienie spadnie , wtedy można całkiem odkręcić i zleci reszta oleju, innego patentu to raczej nie wymyślisz

Posted

Robert właśnie zrobiłem wszystko dokładnie co mówiłeś powoli delikatnie bez pośpiechu, nic nie zaczęło cieknąć tylko już przy ostatnim pół obrotu klucza jak było to ciśnienie pier***ło. Aha a z siłownika tylko trochę oleju pocieklo wiec coś jest nie tak chyba. Teraz tam są siłownik od klapy, noży i podbieraka wszystko tak schowane że nie ma się jak dostać. W ostateczności no ciul nie będę go wypuszczał, nie mam Ehr ani elektrozaworów wiec niech te oleje się zmieszają z tego co widzę jak leciał trochę to jest ładny złoty nie brudny aczkolwiek no chciałbym to wypuścić bo wiadomo te wszystko klasyfikacje lepkości itd No jednym słowem nie powinno się go zmieszać.

A prasa tak Ursus model Z-594 tak tak wiem wiem polskie to ch***two nie musicie tego pisać